2014-01-27 19:28:06
Φωτογραφία για Δήμος Σοφάδων: Ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων κατά την συνεδρίαση της 23 Ιανουαρίου 2014 αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για να στηρίξει και με τον τρόπο αυτό τον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Η κυβέρνηση με μια σειρά αποφάσεων που αφορούν τον αγροτικό χώρο, αλλά και με χαρακτηριστικές παραλείψεις και καθυστερήσεις επιχειρεί το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

1)Η φορολόγηση της αγροτικής γης η οποία αποτελεί παραγωγικό εργαλείο και δεν προσφέρει κανένα εισόδημα αν δεν την καλλιεργήσεις.

2)Η τήρηση και έκδοση φορολογικών στοιχείων με την ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς φορολόγησης, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία εκπαίδευση –ενημέρωση. Ο ισοπεδωτικός χαρακτήρας της εφαρμογής του μέτρου της φορολόγησης έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση στις τάξεις των αγροτών.

3)Η αδικαιολόγητη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του ειδικού φόρου πετρελαίου που επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το κόστος παραγωγής, καθώς επίσης και η αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ.


4)Οι αποφάσεις της νέας ΚΑΠ που βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας θα είναι καταστροφικές για την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών οι οποίοι εκτός των άλλων δεν μπορούν να προγραμματίσουν την διάρθρωση των μελλοντικών καλλιεργειών.

5)Η νέα παράταση για την έκδοση των αδειών χρήσης νερού για τα υφιστάμενα δικαιώματα, πράγμα που εκτός των άλλων αφαιρεί και το δικαίωμα για ένταξη στον αγροτικό εξηλεκτρισμό γεωτρήσεων και αντλιοστασίων.

6)Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ που στην πράξη αποτελεί την ταφόπλακα στην χρηματοδότηση των αγροτών, αφού για δεύτερη συνεχή χρονιά η στρόφιγγα χορήγησης δανείων (ΑΔΑ) παραμένει κλειστή.

7)Ο μηδενισμός εκτέλεσης μεγάλων τεχνικών έργων που στόχο θα είχαν την μείωση του κόστους και την διευκόλυνση της αγροτικής παραγωγής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων εκφράζει ομόφωνα την συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ