2014-01-27 21:04:07
Φωτογραφία για Διαρρήκτες ρήμαξαν το 1ο ΓΕΛ Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η… μπογιά από τα πρόσφατα απειλητικά συνθήματα που άγνωστοι έγραψαν στην τζαμαρία του δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές εναντίον του δημάρχου, και η λίστα των βανδαλισμών εμπλουτίστηκε με τη νέα διάρρηξη στο κτίριο του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σήμερα (27.1) τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν στόχο το σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην οδό Επταπυργίου 150, το οποίο διέρρηξαν προχωρώντας σε κλοπές και πρόκληση σοβαρών ζημιών. Βάσει της καταγραφής που έχει γίνει από τη διεύθυνση του σχολείου, οι κακοποιοί διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου, τα γραφεία της διεύθυνσης και της υποδιεύθυνσης, το εργαστήριο Φυσικής-Χημείας, το κυλικείο απ’ όπου έκλεψαν τρόφιμα και όσα χρήματα βρήκαν, καθώς και δύο αίθουσες διδασκαλίας.

Συνολικά κλάπηκαν 7 φορητοί υπολογιστές (laptop), 3 βιντεοπροβολείς, δύο μικροσκόπια, μια φωτογραφική μηχανή, μια κάμερα, ένα πιεσόμετρο, ένας αποκωδικοποιητής, μια κονσόλα ήχου, ημερολόγια του σχολείου και μια… κουρτίνα! Επίσης, ολοσχερώς καταστράφηκαν το σύστημα συναγερμού, οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας και το χρηματοκιβώτιο, το οποίο αποπειράθηκαν να διαρρήξουν με τρυπάνι!


Για το περιστατικό κατέθεσε μήνυση στο ΙΕ΄ Τμήμα Ασφάλειας Συκεών ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Συκεών Κωνσταντίνος Ντούρος, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Βουλγαρίδη.

Σε συνεχή επικοινωνία βρισκόταν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος ζήτησε από τα συνεργεία του δήμου να πιάσουν αμέσως δουλειά, να επιδιορθώσουν όλες τις ζημιές και να αποκαταστήσουν χωρίς καθυστέρηση την ομαλή λειτουργία του σχολείου, στο οποίο, να σημειωθεί, το μάθημα έγινε κανονικά σήμερα.

«Χτυπούν» συνεχώς

Τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών στα σχολικά συγκροτήματα, απ’ όπου οι δράστες δεν διστάζουν να «σηκώνουν» μέχρι και ολόκληρα εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικής και Χημείας, και έξω από αυτά είναι πάρα πολλά. Αξίζει να τονιστεί ότι μόνο στη διάρκεια του Ιανουαρίου και ειδικά στην περιοχή Στρεμπενιώτη της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, όπου στεγάζονται όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, τα κρούσματα είναι επανειλημμένα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

• στις 17 Ιανουαρίου η σχολική φύλακας του 1ου-3ου Γυμνασίου διαπίστωσε ότι έλλειπαν κομμάτια του σύρματος γείωσης του κτιρίου, όπως και δύο σιδερένιες βέργες από τη μία πόρτα της περίφραξης.

• Στις 4.45 τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου τρία άτομα προσπάθησαν να διαρρήξουν το κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος του 2ου ΓΕΛ-1ου ΕΠΑΛ (όπου στεγάζονται και τα ΕΠΑΣ-ΙΕΚ-ΣΕΚ-Πειραματικό). Οι δράστες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους αφού οι φωνές της σχολικής φύλακα τους ανάγκασαν σε φυγή.

• Το μεσημέρι της ίδιας μέρας και στο ίδιο συγκρότημα, ο σχολικός φύλακας διαπίστωσε ότι έλλειπε ένας χάλκινος σωλήνας από το αλεξικέραυνο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι λίγα λεπτά νωρίτερα δύο νεαροί επιχειρούσαν να κόψουν με πένσα το αλεξικέραυνο, ενώ κι ένας δεύτερος σωλήνας βρέθηκε σπασμένος. Από το σχολείο έχουν κλαπεί συνολικά δύο αλεξικέραυνα, ενώ σε δύο προκλήθηκαν ζημιές.

• Και σα να μην έφταναν αυτά, αργά το βράδυ (9.15μ.μ.) της ίδια μέρας εντοπίστηκαν τρία-τέσσερα άτομα να βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου του Πειραματικού, τα οποία και καταδίωξαν άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας που ειδοποιήθηκαν από το σχολικό φύλακα.

Συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μετά και το σημερινό περιστατικό εγκληματικότητας, σκοπεύει να συναντηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επαναλάβει το πάγιο αίτημά του για την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στο σύνολο των ορίων των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Παράλληλα, εμμένει στην πρόσφατη απόφασή του να καταθέσει νέα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου και για το λόγο αυτό έχει δώσει εντολή στα συναρμόδια δημοτικά τμήματα να συγκεντρώσουν όλα τα καταγεγραμμένα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών και βανδαλισμών, καθώς και επιθέσεων σε πολίτες, οικίες και καταστήματα, που έχουν κοινοποιηθεί στο δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα (13.1) απέστειλε σχετική επιστολή στο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, τους Διευθυντές Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επαναλαμβάνοντας ότι τα όποια μέτρα λαμβάνονται για την αστυνόμευση της περιοχής δεν αποδίδουν και καλώντας την ΕΛ.Α.Σ. να επιτελέσει επιτέλους στο ακέραιο το λειτούργημά της.

«Οι Σχολικοί Φύλακες, τους οποίους, μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία, η κυβέρνηση κατάργησε αιφνίδια και αυθαίρετα, είναι αυτοί που καλούνται να “βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά”, όσον αφορά τα κρούσματα στα σχολικά συγκροτήματα. Κι αν ο δήμος μας κατάφερε με δικαστική απόφαση να παραμείνουν έστω και προσωρινά στις θέσεις τους, οι σχολικοί φύλακες σίγουρα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και προσθέτει: «Καλούμε την Πολιτεία να σοβαρευτεί και να επανεξετάσει το σχεδιασμό της για τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ, που σήμερα είναι ανύπαρκτη, έχοντας αφήσει την όλη κατάσταση εκτός ελέγχου και τους δήμους και τους πολίτες στο έλεος των κακοποιών».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ