2014-01-28 08:57:20
Φωτογραφία για ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ
Στην άτυπη Ευρω-ρωσική Σύνοδο στις Βρυξέλλες θα βρεθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που θα συναντηθεί με την ηγεσία της Ε.Ε. με φόντο τις αρκετές διαφωνίες και κυρίως την ουκρανική κρίση. Η σύνοδος «κόπηκε» στη μία ημέρα, από τις αρχικές δύο ημέρες εργασιών, με τη Μόσχα να αναφέρει ότι δεν προβλέπεται να υπογραφή συμφωνιών στη διάρκειά της.

Στο πλαίσιο της εν λόγω Συνόδου, θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά σήμερα το απόγευμα, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους επαφή στη Μόσχα. Στόχος, να αναθερμανθούν οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στην οικονομική συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Ρώσος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα προβληματική χώρα για επενδύσεις, γεγονός που είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στη βελγική πρωτεύουσα, θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της μείωσης της τιμής πώλησης του φυσικού αερίου, ενώ αναμένεται να γίνει αναφορά στη ΔΕΠΑ, στο ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται επίσης να επιδώσει στον Βλαντιμίρ Πούτιν την πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια να επισκεφθεί επίσημα τη χώρα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ