2014-01-28 10:50:28
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ
Για την κακοποίηση της 16χρονης κοπέλας στην Πάρο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα ο 23χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς. Κατηγορείται για την κακοποίηση, τον βιασμό και την εκ προθέσεως απόπειρα ανθρωποκτονίας της 16χρονης Μυρτώς, πριν από δύο καλοκαίρια στην Πάρο. Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σύρου ο 23χρονος άνδρας θα λογοδοτήσει για τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Στη Λάρισα η νοσηλεία της νεαρής κοπέλας

Σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα νοσηλεύεται από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η 16χρονη Μυρτώ. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη. Σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και ο πλήρης φάκελος της και μετά την ενδελεχή μελέτη του, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιατρών και θεραπευτών των δυο Κέντρων.


Ήδη το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας. Προς το παρόν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη. 

Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ