2014-01-28 13:16:51
Φωτογραφία για Αναβίωσε τον παραδοσιακό Καραγκιόζη ο Χρήστος Πατρινός‏
Αναβίωσε τον παραδοσιακό αυθεντικό Καραγκιόζη ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός χθες Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο νέο καλλιτεχνικό χώρο Περί Σκιών.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και συμμετείχε στην ξεκαρδιστική ελεύθερη παράσταση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ήρωας Καραγκιόζης και η παρέα του μπορεί να ξανααποτελέσει το δημοφιλέστερο θέαμα όλων των Πατρινών και Ελλήνων που μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Ο νέος χώρος που ξεκίνησε να λειτουργεί με την μόνιμη έκθεση φιγούρας-σκηνικών αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό κύτταρο στη γενέτειρα του θεάτρου σκιών προκειμένου να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιοί.

Ο Χρήστος Πατρινός ευχαρίστησε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν και αναφέρθηκε στο νέο θεατρικό εργαστήρι «Γνωρίζω το λαϊκό θέατρο σκιών» που θα υλοποιηθεί με την συμμετοχή παιδιών όλων των ηλικιών. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένες παραστάσεις σε σχολεία με ενημέρωση των μαθητών και την ιστορία του θεάτρου σκιών. Οι παριστάμενοι συμπολίτες γεύτηκαν τα γλυκίσματα και ευχήθηκαν τα καλύτερα στο νέο μόνιμο στέκι του Καραγκιόζη.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ