2014-01-28 13:46:08
Φωτογραφία για Προσκλητήριο Τσίπρα στους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ για τις τοπικές εκλογές
Στην απόφασή του να επιστρατεύσει κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη του κόμματός στη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Μαΐου επιμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να σταλεί και με την επιλογή προσώπων το μήνυμα της ισχυρής πολιτικοποίησης, που δίνει στην αναμέτρηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι οριστικές αποφάσεις για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρεις καταβάλλεται προσπάθεια να ανακοινωθούν στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής το Σάββατο και γι’ αυτό οι επαφές της ηγεσίας το επόμενο τετραήμερο θα πυκνώσουν με εμπλοκή και του ίδιου του κ. Τσίπρα. Το μήνυμα πάντως προς τα στελέχη θα το στείλει και από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη δυστοκία για τον δήμο της Αθήνας, όπου πολλά στελέχη, που δέχθηκαν κρούση έδειξαν απροθυμία με τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία θέλουν οι οργανώσεις, αλλά η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται. Στο περιβάλλον του κ. Τσίπρα ασκεί ιδιαίτερη γοητεία η ιδέα της υποψηφιότητας του Λάκη Λαζόπουλου, για τον οποίο υπάρχει εκτίμηση ότι κερδίζει τον δήμο.


Για την περιφέρεια της Αττικής οι περισσότεροι θεωρούν φαβορί την Σοφία Σακοράφα. Για τους άλλους δύο μεγάλους δήμους, όπως και τις περιφέρειες η επιδίωξη είναι να τεθούν ως υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.

«Σενάρια απελπισίας» τα περί μεγάλου συνασπισμού

Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου οργανώνει γραμμή άμυνας, αλλά και περνά στην αντεπίθεση για τα σενάρια περί της συγκρότησης «μεγάλου συνασπισμού», συνεργασίας δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης σε μια επόμενη φάση. Η βασική εκτίμηση της ηγεσίας του κόμματος είναι ότι «πρόκειται για άλλο ένα θέμα μακριά από την πραγματικότητα, άλλη μια απόπειρα κατασκευής σεναρίων από κέντρα του συστήματος, που πανικόβλητα μπροστά στο ολοένα και πιθανότερο ενδεχόμενο να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπουν την επιθυμία τους σε πραγματικότητα. Νομίζουν ότι θα εξημερώσουν το "θηρίο" εγκλωβίζοντάς το!» Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση συνεργασίας προϋποθέτει προγραμματικές συγκλίσεις. Κάτι τέτοιο δεν προέκυπτε τότε, δεν προέκυψε ούτε μετά. Αντιθέτως και οι δύο πλευρές, η καθεμία με το δικό της πολιτικό σκεπτικό και ήθος, προβάλλουν διαμετρικά αντίθετες πολιτικές και στρατηγικές, που καθιστούν αλληλοαποκλειόμενη τη μεταξύ τους συνεργασία. Ακόμη κι αν δεχόμασταν ότι λόγοι εθνικής ανάγκης επιβάλλουν τον "μεγάλο συνασπισμό", ακόμη και τότε θα χρειαζόταν ένα διακριτό προγραμματικό μίνιμουμ, εξέλιξη που όμως δεν μπορεί να παραγνωρίζει τις συνθήκες της κοινωνικής πόλωσης».

Συναντήσεις με δικαιοσύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο και την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Επιδιώκει να ενημερωθεί για τα προβλήματα στη δικαιοσύνη, αλλά και να ζητήσει να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις διαφθοράς, που χειρίζονται οι δικαστικοί.

Πρώτο Θέμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ