2014-01-28 19:28:07
Φωτογραφία για Τσίπρας στο ΣτΕ: Επί τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα
Εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο.

Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σταύρο Κοντονή, επισκέφθηκαν το ΣτΕ, όπου και παρέμεναν επί περίπου μιάμιση ώρα. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης παρόντες ήταν και οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε: «Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο δικαστήριό μας ήταν πολλαπλώς χρήσιμη και δημιουργική. Πρώτον, διότι μας έδωσε την ευκαιρία της άμεσης προσωπικής επαφής και την ευκαιρία της εξηγήσεως του ρόλου του ΣτΕ σε περίοδο παρατεταμένης και ποικίλης κρίσεως, της οποίας πιθανόν ο πυρήνας να είναι η κρίση του Δικαίου. Δεύτερον, διότι, στο πλαίσιο αυτό, είχαμε τη δυνατότητα να επισημάνουμε τις δυσκολίες του δικαστηρίου να επιλύει όλο και περισσότερο οξυμένες διαφορές των πολιτών με το κράτος, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος αναφέρονται στην τήρηση του Συντάγματος.


Εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διαδικασίες που ορίζει, κάτι που γίνεται κατ' εντολή των δανειστών μας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι έτσι όμως παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας της Δημοκρατίας».

Εξηγήσαμε επίσης, συνέχισε ο κ. Ρίζος, τη μεγάλη πίεση που δέχεται το δικαστήριο τόσο από μία εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία όσο και από τις δυσμενείς πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος».
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
LockHTML3: Cydia tweak new v1.0-2
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
LockHTML3: Cydia tweak new v1.0-2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ