2014-01-29 15:42:11
Φωτογραφία για Πάτρα: 900 εισιτήρια έγιναν ήδη ανάρπαστα για την Λίμνη των Κύκνων των Κρατικών Μπαλέτων της Μόσχας
Η διασημότερη ιστορία αγάπης, η «Λίμνη των Κύκνων» έρχεται ως γνωστό στην Πάτρα και θα παρουσιαστεί από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας, ανοίγοντας τις εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας 2014, του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20.30.

Πρόκειται για το αριστούργημα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και την εξαιρετική πραγματικά απόδοση του από τους κορυφαίους καλλιτέχνες των Κρατικών Μπαλέτων Μόσχας, τα οποία έχουν ξαναέρθει στη χώρα μας για παραστάσεις πολλές φορές και πάντα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η "Λίμνη των Κύκνων" θεωρείται η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού μπαλέτου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και από τότε αποτελεί μια σταθερή αξία στον κόσμο του κλασικού μπαλέτου.

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας ιδρύθηκαν το 1989 από τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι και από τότε κατέχουν μια αξιοζήλευτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη των κλασικών μπαλέτων κερδίζοντας διαρκώς χειροκρότημα και διακρίσεις
. Δημιούργησαν τη δική τους παράδοση, καταχειροκροτήθηκαν στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και επάξια θεωρούνται αυθεντία στο είδος αυτό, ειδικά σε έργα όπως η Λίμνη των Κύκνων.

Έχουν προγραμματιστεί να δοθούν 2 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στις 17:00 και στις 21:00, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 καθώς και 2 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 16.00 και στις 20.00.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι για την παράσταση της Πάτρας στις 10/2/2014, όπως ανέφερε ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, τα διαθέσιμα εισιτήρια (που ήταν πάνω από 900) εξαντλήθηκαν.

Να θυμίσουμε ότι τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ στον εξώστη και 40 ευρώ στην πλατεία. Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος και ζήτησης, γίνονται συζητήσεις μήπως και γίνει μία δεύτερη παράσταση και στην Πάτρα. Πάντως αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων οι καλλιτέχνες των Κρατικών Μπαλέτων της Μόσχας θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για να επιστρέψουν στη Ρωσία.

Οι διοργανωτές της παράστασης θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα το κοινό της Πάτρας που αγκάλιασε την παράσταση αυτή. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας 2014 και υποστηρίζεται από την ομάδα πολιτισμού και επικοινωνίας Area 51.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ήδη ο κ. Ανδριόπουλος σχεδιάζει σε περίπου ένα μήνα να φέρει στην Πάτρα και ένα διάσημο μπαλέτο που χορεύει σε πάγο, από το εξωτερικό. Περισσότερες λεπτομέρειες λίαν συντόμως.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ