2014-01-29 16:59:09
Φωτογραφία για Hλεία: Ηλεκτρονική «ομπρέλα» προστασίας στο λιμάνι της Κυλλήνης!
Ούτε ένα…. χιλιοστό δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο στο λιμάνι της Κυλλήνης για τον οποιονδήποτε που θα σκεφτεί να προβεί σε κάποια παραβατική πράξη, αφού, όλος ο χώρος «σκανάρεται» επί 24ώρου βάσεως από... τις πλέον σύγχρονες, ψηφιακές, ρομποτικές κάμερες που μπήκαν από προχθές σε λειτουργία.

Η ακτίνα παρακολούθησης των καμερών αγγίζει ακόμα και την πιο μικρή γωνία μέσα στο λιμάνι, ενώ για το όλο έργο έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης του λιμανιού της Κυλλήνης συνδέθηκε και συμπληρώνει το παλιό πρωτόκολλο ασφαλείας ISPS, το οποίο λειτουργεί σε ελάχιστα λιμάνια της χώρας μας.

Οι κάμερες είναι όλες ορατές και αν και οι δυνατότητές τους είναι απεριόριστες δεν «ζουμάρουν» τα οχήματα ούτε τους επιβάτες, αλλά λειτουργούν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε πρωτόκολλο περιπολίας (patrol mode).


Τα «τυφλά σημεία» που άφηνε στο λιμάνι το παλαιότερο σύστημα ISPS έχουν εξαφανιστεί, αφού οι νέες κάμερες, που λειτουργούν ρομποτικά και είναι τελευταίας τεχνολογίας, καλύπτουν η μία τα κενά σημεία της άλλης.

Οι καταγραφές των καμερών, υψηλής ασφάλειας και ευκρίνειας, θα φυλάσσονται για 15 ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα καταστρέφονται. Σε περίπτωση ωστόσο που σημειωθεί κάποιο περιστατικό στο λιμάνι της Κυλλήνης, οι καταγραφές μπορούν να σταλούν για περαιτέρω ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

«Με την τοποθέτηση και των τελευταίων καμερών συμπληρώνουμε τα μέτρα ασφαλείας του λιμανιού μας, μετατρέποντάς το σε ένα από ασφαλέστερα λιμάνια της χώρας» είπε στο Patrisnews.com ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ανδρέας Κορομηλάς και συνέχισε: «Το σχέδιο αυτό ήταν επιβεβλημένο. Πλέον πάνω από το λιμάνι μας απλώνεται μια ηλεκτρονική ομπρέλα προστασίας, ενώ το έργο έχει γνωστοποιηθεί και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Μιλώντας στo patrisnews.com και ο κ. Σταύρος Χονδρός, ο τεχνικός που εγκατέστησε το νέο δίκτυο των καμερών στο λιμάνι της Κυλλήνης είπε: «Καταφέραμε να εξαφανίσουμε τα «τυφλά σημεία» στο χώρο του λιμανιού. Υπάρχει μόνο ένα τέτοιο σημείο περίπου 6 δευτερολέπτων, το οποίο όμως δεν μας απασχολεί καθώς καλύπτεται από τις διπλανές του κάμερες. Οι κάμερες χρησιμοποιούν την πιο σύγχρονη τεχνολογία που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ψηφιακές, υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας, δεν καταγράφουν ήχο αλλά μόνο εικόνα και λειτουργούν ρομποτικά, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν τα πρωτόκολλα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Οι δε καταγραφές δεν είναι προσβάσιμες σε κανέναν, παρά μόνο σε συγκεκριμένο υπάλληλο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης».

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ