2014-01-30 01:18:07
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής σε αντιπλημμυρικό έργο στην Κηφισιά
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στο πλαίσιο των επισκέψεων στους Δήμους του λεκανοπεδίου, στους πραγματοποιούνται έργα από την Περιφέρεια Αττικής, επισκέφθηκε... σήμερα το Δήμο Κηφισιάς, όπου εκτελείται ένα από τα σημαντικότερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Μάλιστα, χθες βράδυ, λόγω της ιδιαίτερα έντονης βροχόπτωσης που έπληξε το Δήμο Κηφισιάς, σημειώθηκε πλημμύρα στο χώρο του εργοταξίου (Φραγκοπούλου και Πλειάδων), η οποία επεκτάθηκε και σε υπόγεια παρακείμενων κατοικιών. Αμέσως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και κινητοποιήθηκαν συνεργεία τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου, τα οποία έσπευσαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο σημείο και αντιμετώπισαν με ταχείς ρυθμούς το πρόβλημα. Η ανάδοχος εταιρεία μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής αποδέχτηκε και ανέλαβε να αποκαταστήσει όλες τις φθορές που προκλήθηκαν.

Το συγκεκριμένο σημείο επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος συνομίλησε με τους κατοίκους και τους διαβεβαίωσε πως ό,τι ζημιά έχει γίνει θα αποκατασταθεί πλήρως, επισημαίνοντας: «Χθες βράδυ η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή
. Σε δυο ώρες έπεσε τόσο νερό, όσο κανονικά πέφτει σε έξι μήνες. Η ανταπόκριση των ανθρώπων της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου ήταν άμεση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές. Για αυτό άλλωστε είμαστε σήμερα εδώ».

Στη συνέχεια ο κ. Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, κ. Κ. Μανιάτη και το Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Ν. Χιωτάκη επισκέφθηκε το αντιπλημμυρικό έργο που κατασκευάζεται στην περιοχή.

Πρόκεται για ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα δώσει οριστική λύση στα έντονα πλημμυρικά προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή στο παρελθόν.Το έργο με προϋπολογισμό περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του ΕΣΠΑ. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί κατά 30% και αναμένεται να αποπερατωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Ν. Χιωτάκη για την άψογη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, πρόσθεσε: «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε παραδώσει στους πολίτες της Κηφισιάς ένα σημαντικό έργο υποδομής. Συνολικά, στην περιοχή υλοποιούμε έργα προϋπολογισμού 70,5 εκατομμυρίων Ευρώ από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΠΑ. Δεν αφήνουμε να περάσει καμία μέρα χωρίς να την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Για εμάς κάθε μέρα είναι και μια νέα μέρα προσπαθειών και συνεχούς αγώνα, ώστε να δημιουργήσουμε τις υποδομές που απαιτούνται στο λεκανοπέδιο προς όφελος των 5 εκατομμυρίων πολιτών. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και έχουμε επιτύχει τη μέγιστη απορρόφησή τους, δημιουργώντας μέσω των έργων αυτών νέες θέσεις εργασίας. Έτσι θα προκύψει η πολυπόθητη ανάπτυξη στη χώρα μας και όχι μέσα από μαγικές λύσεις ή ανέφικτες υποσχέσεις».

Τέλος, το έργο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες, αφού, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα πέρασμα κάτω από τις γραμμές του τραίνου του ΗΣΑΠ, ένα σκάμμα βάθους 8 μέτρων και διέρχεται μέσα από τον αστικό ιστό της περιοχής όπου υπάρχουν εκτεταμένα δίκτυα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ). Επίσης, περιλαμβάνει 16 χλμ. εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, την κατασκευή των αναλογούντων φρεατίων επίσκεψης (175) και υδροσυλλογής (795).
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ