2014-01-30 14:14:09
Φωτογραφία για Βαρύ το τίμημα της κρίσης στην ασφαλιστική αγορά με απώλειες περίπου 2 δισ. ευρώ
Σε απώλειες ύψους 2 δισ. ευρώ εκτιμά το κόστος της κρίσης για την Ελληνική ασφαλιστική αγορά ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος πρόεδρος και... διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Ασφαλιστικής Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Παράλληλα ο κ Σαρρηγεωργίου μιλώντας σε συνέδριο των ασφαλιστών συνεργατών της εταιρίας του προέβλεψε σαρωτικές αλλαγές στην αγορά μέσα στην προσεχή διετία, η οποία όπως ανέφερε θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για την Solvency II αλλά και για τις αλλαγές που συντελούνται στο εσωτερικό με τους νέους κανόνες εμπορικής πολιτικής, πληρωμής των ασφαλίστρων και εποπτείας.

Ενδεικτικό των απωλειών που έφερε η οικονομική κρίση στην ασφαλιστική αγορά σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ Σαρρηγεωργίου είναι ότι από τα 5,5 δισ. ευρώ, που ήταν το ιστορικό ρεκόρ παραγωγής ασφαλίστρων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς το 2009, το νούμερο έπεσε το 2013 στα 3,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου αναφερόμενος στην εταιρία του επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο των συνεργατών της Eurolife στην ανάπτυξη και της εταιρίας αναφέροντας ότι το 2013 το 40% των συμβολαίων της Eurolife προήλθε από τα δίκτυα της, ενώ σημείωσε ότι το 2013 έκλεισε με αύξηση παραγωγής και διατήρηση των κερδών στα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2012.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ