2014-01-30 15:53:07
Φωτογραφία για «Λιγότερο ασφαλείς» οι ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν
Οι αποκαλύψεις του πρώην υπαλλήλου της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν και οι καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν, έχουν... επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην σφάλεια των ΗΠΑ.

Στην έγγραφη κατάθεσή του προς του γερουσιαστές της επιτροπής Πληροφοριών, ο διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας, Τζέιμς Κλάπερ, υπογράμμισε τις «προφανείς ζημιές που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν, αυτές οι αποκαλύψεις».

Επεσήμανε ότι: «Κατά συνέπεια, το έθνος και οι πολίτες του είναι λιγότερο ασφαλείς», καθώς οι αποκαλύψεις είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο τα προγράμματα παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στους τρομοκράτες και άλλους εχθρούς των ΗΠΑ.

«Ο Σνόουντεν ισχυρίζεται ότι έχει κερδίσει και ότι η αποστολή του έχει στεφθεί με επιτυχία. Ακόμα κι αν ισχύει αυτό, καλώ αυτόν και τους συνεργάτες του να επιστρέψουν τα υπόλοιπα κλεμμένα έγγραφα που δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί, προκειμένου να αποτραπεί ένα μεγαλύτερο πλήγμα για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ