2014-01-30 17:13:26
Φωτογραφία για ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν χωρίς να έχουν συντελεστεί παράνομες πράξεις», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου αναφερόμενος στις συλλήψεις φοιτητών της αριστερής παράταξης ΑΡΕΝ (Αριστερή Ενότητα) μέσα στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη.

 Είχαν προηγηθεί οξύτατες καταγγελίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονή και Ζ. Κωνσταντοπούλου για αστυνομική βία. Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τον θάνατο μεταναστών στο Φαρμακονήσι ύστερα από επιχείρηση του Λιμενικού.

«Κανείς δεν επιχαίρει για το θλιβερό γεγονός στο Φαρμακονήσι. Να γνωρίζετε ότι τις ευαισθησίες τις έχουν όλοι εδώ. Δεν μπορείτε να καπηλεύεστε και να βγάζετε και πορίσματα και να μιλάτε για δολοφονίες. Αυτό είναι το κράτος δικαίου το οποίο επαγγέλεστε;», είπε ο Χ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Πώς ξέρετε αν έγινε κάποια πράξη βίας στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη; Δεν μπορείτε να το ξέρετε. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Μάλιστα αναφέρθηκε προσωπικά στην Ζ. Κωνσταντοπούλου, θυμίζοντας την έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε όταν βρισκόταν στην πόρτα της ΕΡΤ ωθουμένη από αστυνομικές δυνάμεις.


«Σας εύχομαι να μην υποστείτε ποτέ αστυνομική βία. Να ντρέπεστε γι’ αυτό που είπατε. Λυπάμαι για λογαριασμό σας», απάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και εκτίμησε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «προφανώς για την ΕΡΤ έχει βγάλει πόρισμα», αν και η Εισαγγελία Αθηνών, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου. «Πλανάται ένα ερώτημα: Γιατί δεν πήγατε στην εισαγγελέα ή τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πήγατε μόνο στην Εισαγγελέα της διαφθοράς που δίνει αναφορά σε αυτούς;», είπε και εκτίμησε: «Πήγατε για να εντυπωσιάσετε».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ