2014-01-31 00:05:08
Φωτογραφία για Ασφάλιση...γάμου στις ΗΠΑ
Με το κόστος ενός μέσου γάμου να αγγίζει τις $26.000 στις ΗΠΑ, δεν είναι τυχαίο που οι ασφαλιστές καλύπτουν ολοένα και συχνότερα τις πιθανές ανατροπές της «μεγάλης μέρας» – όπως άσχημες καιρικές συνθήκες, ασθένειες, ακόμα και το να αλλάξει γνώμη ο γαμπρός ή η νύφη την τελευταία στιγμή Η κ. Σέριλ Γουίντερ, για παράδειγμα, υπέγραψε σύμβαση $500 με την Travelers Cos. Inc. για τον γάμο της κόρης της (που κόστισε $50.000), κυρίως επειδή φοβόταν το χτύπημα τυφώνα. Ο καιρός αποδείχτηκε τελικά σύμμαχος, όχι όμως και ο οδηγός της λιμουζίνας… Η νύφη πήγε στην εκκλησία με ταξί και η Travelers τούς αποζημίωσε για την προκαταβολή που είχαν δώσει στον άφαντο σοφέρ.

Το ασφαλιστικό προϊόν προσφέρεται από λίγες αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες δηλώνουν ότι οι πωλήσεις αυξάνονται σταθερά, χωρίς όμως να δίνουν περισσότερα στοιχεία. Ο κ. Κάιλ Μπράουν, ωστόσο, από την Ένωση Γαμήλιων Τελετών Αμερικής (Bridal Association of America – κι όμως υπάρχει!), υπολογίζει ότι στη χώρα του ασφαλίζεται μόλις το 1% των πάνω από 2.000.000 γάμων κατ’ έτος. Ο ίδιος το αποδίδει στο ότι «κανείς δεν θέλει να σκέφτεται πως κάτι μπορεί να πάει στραβά».


Όσο για την κάλυψη σε περίπτωση αλλαγής γνώμης, που απευθύνεται σε γονείς μελλονύμφων, ο αρμόδιος της Fireman’s Fund Insurance Co., της μοναδικής εταιρείας που την προσφέρει, παραδέχεται ότι τα πρώτα χρόνια σημειώθηκαν απάτες – αγόραζαν, δηλαδή, την ασφάλεια γονείς ζευγαριών τα οποία δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις… Γι’ αυτό πλέον η κάλυψη ισχύει 9+ μήνες πριν από την τελετή.

Η αξιώσεις έναντι της Travelers, πάλι, οφείλονται κατά το 1/4 σε προμηθευτές αγαθών ή παρόχους υπηρεσιών, αφορούν δε κυρίως αναποδιές στη φωτογράφιση και στη μαγνητοσκόπηση της τελετής. Η ίδια εταιρεία αναγνωρίζει και μια άλλη διάσταση της γαμήλιας ασφάλισης: μπορεί να σταθεί η αρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με το ζευγάρι. Ή και... με τα πεθερικά: ήδη η κ. Γουίντερ, απόλυτα ευχαριστημένη, σκοπεύει να αγοράσει ασφάλεια για τον γάμο μιας άλλης κόρης της το 2015.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ