2014-01-31 06:52:59
Φωτογραφία για Ανώτατη βράβευση Ελλήνων ακαδημαϊκών από τον Γάλλο πρέσβη
Ο Jean Loup Kuhn-Delforge, πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, απένειμε τα παράσημα του Αξιωματούχου του... Ακαδημαϊκού Φοίνικα στον καθηγητή Νικόλαο Γεωργαράκη, πρώην γενικό γραμματέα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ιππότη του Ακαδημαϊκού Φοιίνικα στον καθηγητή Γρηγόρη Τσάλτα, πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο κύριος Νικόλαος Γεωργαράκης είναι ερευνητής στο πεδίο της πολιτικής κοινωνιολογίας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, είναι ειδικός σε θέματα δημόσιας διοίκησης. Ως διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (EKΔΔA), προέβη σε πολλές συνεργασίες με τα γαλλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ENA) και τα Διοικητικά Περιφερειακά Ινστιτούτα (IRA) των πόλεων Lyon και Bastia. Μεταξύ 2009 και 2012 υπήρξε γενικός γραμματέας της EKΑΑA, η οποία περιλαμβάνει τις εκπαιδευτικές μονάδες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ), του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της Μονάδας Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών, όπου και προώθησε την συνεργασία με την γαλλική ΕΝΑ, ειδικότερα μέσω της διοργάνωσης δύο σεμιναρίων επιμόρφωσης στελεχών της δημόσιας διοίκησης, καθώς και ενός συνεδρίου.


Ο καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, διδάσκει Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, Διεθνές Δίκαιο του Περιβάλλοντος και Διεθνές Δίκαιο της Ανάπτυξης. Είναι πρόεδρος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Κατέχει Doctorat d’ Etat στο Διεθνές Δίκαιο από τη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νίκαιας, και είχε ασκήσει καθήκοντα επιστημονικού συμβούλου στο υπουργείο εσωτερικών, στο υπουργείο εξωτερικών και στο υπουργείο άμυνας.

Το 2012, επί κυβέρνησης Πικραμμένου, υπήρξε υπουργός περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος, είναι ιδρυτής και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο καθηγητής Τσάλτας εργάζεται υπέρ της προσέγγισης των δύο χωρών και της αναζήτησης λύσεων στο υψηλότερο κρατικό επίπεδο στους κρίσιμους τομείς της υπερθέρμανσης του πλανήτη και του περιβάλλοντος. Θερμός υποστηρικτής της γαλλοφωνίας, της γαλλικής εκπαίδευσης και πολιτισμού, έχει συγγράψει πολλά βιβλία και άρθρα στη γαλλική γλώσσα.

Την τελετή της κοινής αναγόρευσης, η οποία έλαβε χώρα στην πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας, ακολούθησε δεξίωση στην οποία παρέστησαν προσωπικότητες του πανεπιστημιακού και πολιτικού χώρου, όπως ο υφυπουργός παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, ο πρώην υπουργός κ. Ρέππας, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος, η συνήγορος του πολίτη κα Καλλιόπη Σπανού, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού κέντρου δημοσίου δικαίου καθηγητής Φλογαϊτης και άλλοι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ