2014-01-31 15:05:25
Φωτογραφία για Αχαΐα: Κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων και ενίσχυση με ...τρία άτομα προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου
Έντονο προβληματισμό αλλά και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φήμες που θέλουν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που σχεδιάζει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να καταργούνται αστυνομικά τμήματα στην Πάτρα και σεάλλες περιοχές της Αχαίας.

Οι πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο να προχωρά στο κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων της Ακράτας, της Κλειτορίας, αλλά και την κατάργηση δύο από τα πέντε Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας.

Πέρυσι μετατέθηκαν μόνο επτά (7) αστυνομικοί σε ολόκληρη την Αχαΐα, ενώ την ίδια στιγμή τα οργανικά κενά ξεπερνούν τα διακόσια (200) και η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή αυξάνεται δραματικά.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. συνεδρίασε προκειμένου να συστήσει τον πίνακα τακτικών μεταθέσεων για το 2014 και αποφάσισε για μία ακόμη φορά η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας να...ενισχυθεί με μόλις… τρεις αστυνομικούς και συγκεκριμένα με έναν βαθμοφόρο και δύο αστυφύλακες.

Οι ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των επιμέρους υπηρεσιών φθίνει καθημερινά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστυνομικών.Και όλα αυτά ενώ οι διαρρήξεις και οι ληστείες έγιναν καθημερινότητα ακόμη και στα χωριά.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ