2014-01-31 16:18:05
Φωτογραφία για Ήπειρος: Πόλος έλξης τα χιονοδρομικά κέντρα, δίνουν πνοή στην τοπική οικονομία!
Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες και οι λάτρεις των χειμερινών σπορ που επιλέγουν τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ήπειρο... στηρίζοντας έτσι αναμφίβολα την τοπική οικονομία.

Η φετινή σεζόν, αν και ξεκίνησε αργά, λόγω καιρού, πηγαίνει ανέλπιστα καλά!

Ανάμεσα σε τρία χιονοδρομικά κέντρα έχουν να επιλέξουν οι σκιέρ στην Ήπειρο:Πολιτσιές, Καρακόλι και Ανήλιο.

Στo χιονοδρομικό κέντρο στο Ανήλιο που άνοιξε πέρυσι ,λειτουργούν όλες οι πίστες με το ύψος του χιονιού να φτάνει στα 80 εκατοστά.Η κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά και όπως γράφει και η τοπική εφημερίδα Πρωινός Λόγος, υπολογίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα υποδέχεται περίπου 3.000 επισκέπτες!

Το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας με το ύψος του χιονιού να φτάνει πλέον το 1 μέτρο είναι και αυτό πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, με την κίνηση να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη τα Σαββατοκύριακα, όπου καταφθάνουν σε αυτό2.000 με 3.000 επισκέπτες!

Όλος αυτός ο χειμερινός τουρισμός δεν ωφελεί φυσικά μόνο τα χιονοδρομικά κέντρα αλλά και τις γύρω περιοχές π.χ το Μέτσοβο, τη Μηλιά όπου εκεί ο κόσμος είτε θα απολαύσει την φιλοξενία, είτε θα βρεθεί για φαγητό ή καφέ. Τέλος το ορεινό Δίστρατο, από την πλευρά του νομού Ιωαννίνων ,είναι αυτό που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες με τις τιμές στα καταλύματα άκρως δελεαστικές ,αφού ο επισκέπτης μπορεί να βρει δίκλινο με πρωινό από 35 ευρώ!

epirus-tv-news.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ