2014-02-01 01:11:06
Φωτογραφία για Θέση ΔΗΣΥ σχετικά με τη ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης»
Η γενική θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι ότι η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι μεγάλης σημασίας. Η ψηφιακή τεχνολογία, ιδιαίτερα, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και ανοίγει νέους ορίζοντες.

Ο ΔΗΣΥ παράλληλα, ως θέση αρχής, βλέπει θετικά την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εξυπακούεται, ότι σε συμβάσεις ή άλλες συμφωνίες του κράτους με ιδιωτικούς φορείς θα πρέπει να τηρούνται οι θεσπισμένες διαδικασίες, να υπάρχει διαφάνεια και να ισχύουν αρχές και κανόνες δικαίου και χρηστής διοίκησης.

Θέματα που αφορούν την διαχείριση του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τη ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης», είναι στην αρμοδιότητα της Γενικού Ελεγκτή και των κρατικών φορέων που ασχολούνται με παραμέτρους αυτής της υπόθεσης. Η ορθή και ενδεδειγμένη πρακτική είναι να αναμένουμε την κατάληξη της όποιας διερεύνησης προτού τοποθετηθούμε για το ζήτημα.

Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, δημόσιες τοποθετήσεις ή άλλες ανάλογες ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται, το μόνο που μπορεί να επιτύχουν είναι να δημιουργούν εκατέρωθεν εντυπώσεις. Ο ΔΗΣΥ δεν θα συμμετάσχει σε μια τέτοια μάχη των εντυπώσεων.

Ως γενικότερο θέμα αρχής, αποτελεί πεποίθηση μας ότι στην πολιτική οι πράξεις μας πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και να συμβαδίζουν με το λόγο μας, ο οποίος πρέπει να είναι σαφής, στοιχειοθετημένος και μετρημένος.
disy.org.cy
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ