2014-02-01 01:58:06
Φωτογραφία για Κεντρική απόφαση το γάλα
Συνάντηση με δημοσιογράφους είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε στο θέμα του φρέσκου γάλακτος, ένα θέμα που έχει διχάσει... την κυβέρνηση.

Ο κ. Τσαυτάρης ξεκαθάρισε πως η απόφαση θα είναι κεντρική από την κυβέρνηση. " Οι συζητήσεις για παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη αγορά συνεχίζονται. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη" σημείωσε.

Επισήμανε πάντως πως το φρέσκο γάλα είναι μία έννοια επιστημονικά προσδιορισμένη. Ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του, κατά τον κ. Τσαυτάρη, αναφέρεται γενικότερα στο γάλα και όχι κατ' ανάγκη στο φρέσκο.

Υπάρχουν, είπε ο υπουργός, λόγοι κλιματικές και παραγωγικές ιδιαιτερότητες που στην Ελλάδα έχει το φρέσκο γάλα συγκεκριμένη διάρκεια ζωής.

Όσον αφορά στα αιτήματα των αγροτών ο υπουργός ανέφερε πως πολλοί αγρότες θέλουν τα βιβλία εσόδων - εσόδων. Ήδη 100.000 αγρότες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα εδώ και 6-7 χρόνια τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων. Με το νέο σύστημα, είπε, αν τηρηθεί το ύψος του εισοδήματος που αρχικά ανακοινώθηκε, από 10.000 ευρώ και πάνω, θα ενταχθούν επιπλέον 200.000 αγρότες στο νέο σύστημα.


Αν αυξηθεί αυτό το όριο θα είναι λιγότεροι οι αγρότες που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα. Αναγνώρισε οτι ο Έλληνας αγρότης έχει να αντιμετωπίσει ένα υψηλό ενεργειακό κόστος και υποσχέθηκε ότι θα δοθεί νυχτερινό ρεύμα για μείωση του κόστους, μόλις αλλαχθούν τα ρολόγια της ΔΕΗ.

Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε την παραχώρηση 57 στρεμμάτων ανατολικά, έκταση του ΕΘΙΑΓΕ, στην περιοχή "Πράσινα Φανάρια" στη Ζώνη Καινοτομίας, για δωρεάν χρήση 25 χρόνων.

Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών ετών που ικανοποιείται τώρα. Μέσα σε αυτή την έκταση υπάρχουν και δύο μεγάλες αποθήκες, που σύμφωνα με τον υπουργό, η Ζώνη Καινοτομίας μπορεί να τις μετατρέψει σε θερμοκοιτίδες υποδοχής νέων επιχειρήσεων.
rthess.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ