2014-02-01 14:00:08
Φωτογραφία για Γενικός ξεσηκωμός στην Εύβοια για τα νέα φορολογικά μέτρα
Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν σε σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο. Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Ευβοίας για το θεσπισθέν και ισχύον από 1/1/2014 φορολογικό καθεστώς, το οποίο οδηγεί στον αφανισμό των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή του κύριου παραγωγικού ιστού της παραγωγικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Κοινή απαίτηση των φορέων της Εύβοιας είναι η ακύρωση ισχύος των νέων ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν χωρίς αναπτυξιακή προοπτική φτάνοντας στα όρια της αντισυνταγματικότητας (π.χ παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας) .

Οι φορείς της Εύβοιας εξέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο απαιτούν:

1. Άμεση κατάργηση των άρθρων 53-60 του Ν.4174/2013 που αφορούν τα νέα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα.

2. Άμεση κατάργηση του εξοντωτικού προστίμου ύψους 10.550 ευρώ για μη αναγραφή έστω και ενός κανονικά ασφαλισμένου ατόμου στην μηνιαία ΑΠΔ.


3. Μη εφαρμογή του νέου τρόπου φορολόγησης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των . αντίστοιχων εισοδημάτων του αγροτικού τομέα (επαναφορά αφορολόγητου ορίου εισοδήματος στο ποσό του επίσημα αποδεκτού ελάχιστου εισοδήματος κλπ).

4. Αποδοχή του ανθρώπινου λάθους ως συστατικού της έννομης συμπεριφοράς και όχι ως κριτηρίου δόλιας παραβατικότητας.

5. Θεσμοθέτηση ενός απλού, σταθερού , δίκαιου και σε αναπτυξιακή κατεύθυνση φορολογικού συστήματος που θα στοχεύει στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της εργασίας ενάντια σε δυνατότητες και παραθυράκια φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Το ψήφισμα θα σταλεί στα Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, την ΕΣΕΕ, την ΓΣΒΕΕ, στα Επιμελητήρια, σε Συλλόγους- Σωματεία και στα ΜΜΕ. Το επόμενο άμεσο βήμα θα είναι η δυναμική κινητοποίηση όλης της Εύβοιας ( φορέων και πολιτών) με στόχο την μη εφαρμογή των νέων άδικων μέτρων με την υιοθέτηση και πραγματοποίηση κάθε μορφής κοινά αποδεκτών κινητοποιήσεων. 
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ