2014-02-02 08:39:07
Φωτογραφία για Αυξήθηκε ο τζίρος κατά 2,9%
«Σφυγμό» απέκτησε η αγορά τον περασμένο Νοέμβριο. Οι λιανικές πωλήσεις ύστερα από τριάμισι χρόνια κινήθηκαν ανοδικά γεγονός που σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.

Τον Νοέμβριο έλαβε επίσημο «μανδύα» η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος με προσφορές στα εμπορικά καταστήματα και άνοιγμα μία Κυριακή τον μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο τζίρος στο σύνολο της αγοράς αυξήθηκε κατά 2,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012 που βέβαια τα μαγαζιά δεν έκαναν εκπτώσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σχετικός δείκτης έχει θετικό πρόσημο ύστερα από τον Μάρτιο του 2010, δηλαδή έπειτα από 43 μήνες. Πιο αναλυτικά, κατά τον μήνα Νοέμβριο ο τζίρος στο σύνολο της αγοράς σημείωσε άνοδο 2,9%, έναντι μείωσης 16,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Οι εκπτώσεις στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης είχαν ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους να σημειώσουν εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 30% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012. Στις αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών - οικιακού εξοπλισμού η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 19,2%. Τα πολυκαταστήματα είδαν τον τζίρο τους να ενισχύεται κατά 8,6% και τα βιβλιοπωλεία και καταστήματα χαρτικών ειδών κατά 4,5%. Στον αντίποδα, ο τζίρος των σούπερ μάρκετ μειώθηκε κατά 3% και των καταστημάτων καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων κατά 14,4%. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ