2014-02-02 13:58:50
Φωτογραφία για «Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ»
Δεν μετανιώνω για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», αν και όπως αναφέρει, θα εισηγείτο να περιμένει η χώρα μας δύο με τρία χρόνια ακόμη πριν να υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα. «Η Ελλάδα θα έπρεπε να αρχίσει να ενισχύει την οικονομική της παρουσία σε όρους ανταγωνιστικότητας, προκειμένου να μπορέσει να προβάλει αντίσταση στον έντονο ανταγωνισμό εντός της Ευρωζώνης» εξηγεί, αιτιολογώντας τη θέση του.

Ο κ. Ντελόρ εκτιμά ότι για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας φταίνε οι κυβερνήσεις. «Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας προβαίνει σε ανοησίες, δυστυχώς αυτό συνεπάγεται ένα τίμημα, το οποίο τελικά το πληρώνει ο λαός», επισημαίνει.

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα, και με αφορμή της προεδρία της στην Ε.Ε., διαθέτει αξιοπιστία στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο Ζακ Ντελόρ δηλώνει «θύμα» -όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι- «των στατιστικών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, χρειάστηκε να αναθεωρηθούν τα οικονομικά δεδομένα των ετών 2004 και 2009».


Προσθέτει ωστόσο πως έκτοτε η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, ενώ ο λαός της αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της Ευρωζώνης, τονίζει πως «η ΟΝΕ πρέπει να σταθεί στα δυο της πόδια, την οικονομία και το νόμισμα, ώστε να επιδιορθώσει τη δυσλειτουργία του αρχικού σχήματος και να χρίσει μια πραγματική οικονομική και νομισματική διακυβέρνηση».

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ