2014-02-02 19:38:08
Φωτογραφία για Για την ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική η κυβέρνηση Σαμαρά θα πληρώσει έως 20 εκατ. ευρώ και θα στείλει μέχρι 30 στρατιωτικούς
Την Τρίτη 4/2/2014, φεύγουν οι πρώτοι Έλληνες Στρατιωτικοί για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία! Στην Αφρική ο Ελληνικός Στρατός είχε Νεκρό! Σαμαράς-Βενιζέλος-Αβραμόπουλος το θυμούνται;

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Ο ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ Η TOTAL!

Καθημερινά αποκαλύπτεται το πραγματικό εύρος της ελληνικής στρατιωτικής συμμετοχής στην ευρωπαική ιμπεριαλιστική επέμβαση που επιχειρεί να στηρίξει την παρουσία των Γάλλων μισθοφόρων της Λεγεώνας των Ξένων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σημερινά δημοσιεύματα έρχονται να καταρρίψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, να σκάσουν τη φούσκα των διαβεβαιώσεων των ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου ότι “ούτε ένας στρατιωτικός δεν θα πάει στην Αφρική”.

Το onalert.gr σε ανάρτηση με τίτλο «Βγήκαν "φύλλα πορείας" για Αφρική για Έλληνες στρατιωτικούς - Εκτεθειμένα ΓΕΕΘΑ ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ» πλήττει καίρια τη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα:


•“Ούτε ένας Έλληνας στρατιωτικός δεν θα πάει στη Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία”, είχε πει με βεβαιότητα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στηριζόμενος προφανώς στην ενημέρωση και στις διαβεβαιώσεις που του είχαν δοθεί από το ΓΕΕΘΑ. Την ίδια θέση είχε εκφράσει και ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Τρίτη οι δύο πρώτοι στρατιωτικοί μας αναχωρούν για την περιοχή των σφοδρών συγκρούσεων για να κάνουν τις αναγακείες αναγνωρίσεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι όπως λένε στρατιωτικές πηγές που επισημαίνουν ότι οι δύο υπουργοί εμφανίζονται εκτεθειμένοι. Πόσοι Έλληνες θα βρεθούν στην καυτή περιοχή του εμφυλίου; Από 18 έως 30 λένε οι εκτιμήσεις.

•Η ενεργοποίηση του στρατηγείου στη Λάρισα είχε παρουσιαστεί ως μεγάλη επιτυχία, γιατί “ο διοικητής θα είναι Έλληνας”. Ο διοικητής θα είναι τελικά Γάλλος. Και δεν έφθανε αυτό . Ο Γάλλος στρατηγός αρνήθηκε την τοποθέτηση Έλληνα ακόμη και στη θέση του υποδιοικητή τοποθετώντας Σουηδό αξιωματικό. Η Ελλάδα κατόρθωσε να τοποθετήσει τουλάχιστον Έλληνα αξιωματικό στη θέση του επιτελάρχη.

•Η γκρίνια των στρατιωτικών για την εμπλοκή μας στην “αφρικανική περιπέτεια” δεν προήλθε απ΄ όλες αυτές τις “ατυχίες”. Από την πρώτη στιγμή σχεδόν όλοι οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ -πλην ενός υποναυάρχου- ειχαν εκφράσει από επιφυλάξεις ως κάθετη άρνηση για την εμπλοκή μας. Για προφανείς λόγους. Η Ελλάδα θα χάσει λεφτά, θα “ξοδέψει” χρήσιμο προσωπικό και δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Ανώτερη πηγή επισημαίνει τα “προβλήματα λειτουργικότητας σε επιτελεία σχηματισμών στον Έβρο και στα νησιά απο την αποψίλωσή τους σε στελέχη προκειμένου να επανδρωθεί το Στρατηγείο της Λάρισας μετά και την αποχώρηση 800 αξιωματικών το 2013”!

•Σ΄ ότι έχει να κάνει το οικονομικό κόστος; Τα 3 εκατομμύρια που γράψαμε χθες είναι απλά τα πρώτα …έξοδα που απαιτούνται. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια. Οι εκτιμήσεις όσων συμμετείχαν στην ενεργοποίηση του στρατηγείου κάνουν λόγο για “3.000.000 ευρώ, μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού του στρατηγείου , το οποίο θα επανδρωθεί με τουλάχιστον 230 άτομα, από τα οποία 160 θα είναι Έλληνες”. Από που θα δοθούν αυτά τα χρήματα κι άλλα αν προκύψει ανάγκη; Από το πρωτογενές πλεόνασμα;».

•Η Ελλάδα θα στείλει έναν κλωβό επικοινωνιών και αυτό απαιτεί ενοικίαση μεταγωγικού Αντόνοφ και βέβαια αποστολή προσωπικού.

Την ίδια στιγμή ο διεθνής τύπος καταγράφει τη προετοιμασία κλίματος για μεγαλύτερο στρατό επέμβασης, καθώς η νέα Πρόεδρος της χώρας, Κατρίν Σαμπά-Πανζά, άσκησε εμμέσως πλην σαφώς με δηλώσεις της στην «Ντόιτσε Βέλλε», πιέσεις για αύξηση της δύναμης των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την οποία ξεκίνησαν στις 5 Δεκέμβρη οι Γάλλοι. Η Σαμπά - Πανζά εξέφρασε την κατάπληξή της για το χαμηλό αριθμό, όπως είπε, των στρατιωτών που θα σταλούν στη χώρα, λέγοντας ότι «αν και δεν είναι αρκετοί, δεν παύει να πρόκειται για μεγάλη βοήθεια». Η ίδια επέστησε την προσοχή στην «ανησυχητική κατάσταση ασφαλείας» που, όπως είπε, επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπανγκί, στην οποία ήταν δήμαρχος μέχρις ότου αναλάβει καθήκοντα μεταβατικής Προέδρου. Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα «να ενισχυθεί τουλάχιστον» με αρκετές χιλιάδες κυανόκρανους του ΟΗΕ η στρατιά των περίπου 5.300 στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης (γνωστή ως MISCA) που βρίσκονταν στη χώρα ήδη, όταν ήταν στην εξουσία η προηγούμενη πραξικοπηματική κυβέρνηση του Μισέλ Ντζοτόντια. Αυτή η προτροπή της Σαμπά-Πανζά εμφανίζεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την πρόσφατη συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην οποία ασκήθηκαν πιέσεις στον ΓΓ του Οργανισμού, Μπαν Γκι Μουν, να προτείνει την αποστολή τουλάχιστον 10.000 κυανοκράνων.

Παράλληλα, μεγάλη δυστοκία καταγράφεται ως προς την συγκρότηση αυτής της δύναμης, καθώς οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες δε φαίνεται να έχουν την ίδια αντίληψη περί "συμβατικών υποχρεώσεων" με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς αρνούνται να καθορίσουν αριθμό μισθοφορικών στρατευμάτων για την αποστολή. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για την κάλυψη του οικονομικού κόστους, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλου το ταμείο "ΑΘΗΝΑ" που υπόσχονται ότι θα καλύψει το κόστος, παραμένει μείον.

Άρα, από που θα εξοφλήσει η ελληνική κυβέρνηση το τεράστιο κόστος για τη λειτουργία του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ στη Λάρισα και την εκπαίδευση των εκατοντάδων μισθοφόρων που θα πραγματοποιηθεί εκεί;

Προς το παρόν, ο Γάλλος στρατηγός αντιστράτηγος Philippe Ponties που θα έχει την επιχειρησιακή διοίκηση όσων στρατιωτικών επιχειρήσεων γίνονται στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, εγκαθίσταται το Σάββατο στη Λάρισα.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα "σήκωσε τα μανίκια του ο Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας του ΓΕΕΘΑ που τοποθετήθηκε ως Επιτελάρχης στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων στην Λάρισα. Πρόσφατα πέταξε για Γαλλία προκειμένου να έχει επαφές και να ενημερωθεί. Το πρώτο του έργο στη Λάρισα είναι η ενεργοποίηση του αρχικού πυρήνα του Στρατηγείου που με βάση την απόφαση της ΕΕ ανέλαβε τον συντονισμό της αποστολής στην Κενρικοαφρικανική Δημοκρατία. Ετσι έφυγαν οι πρώτες επιστολές που προβλέπονται προς το εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ η βασική στελέχωση, μέχρι να έρθουν και οι πρώτοι ξένοι, γίνεται βασικά από στελέχη της 1ης Στρατιάς που εδρεύει στον ίδιο χώρο.

Την ίδια ώρα οι μετακινήσεις από μονάδες όλης της χώρας προς το στρατηγείο της Λάρισας γίνονται μαζικές αφού 160 Έλληνες στρατιωτικοί θα επανδρώσουν το στρατηγείο. 70 ξένοι στρατιωτικοί θα έρθουν από άλλες χώρες.

Θυμίζουμε και το επείγον σήμα προς τις μονάδες της παραμεθορίου ώστε να συγκεντρωθούν έως την 31η Ιανουαρίου, δεκάδες συνάδελφοι φαντάροι, συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο 485 Τάγμα Διαβάσεων στην 1η Στρατιά για να συνδράμει το Ευρωπαικό Στρατηγείο. Σύμφωνα με το σήμα 19 Διαβιβαστές, 10 στρατιώτες με ειδικότητα έρευνα-πληροφορική και 6 πεζικάριοι μετακινούνται στη Λάρισα!

Πρόκειται για συναδέλφους που Αρνούνται να γίνουν πιόνια του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, να συμμετέχουν σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί τη δράση γαλλικών κολοσσών όπως η πετρελαϊκή «ΤΟΤΑΛ», η εταιρεία αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», η εταιρεία ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «France Telecom». Που Αρνούνται να συμμετέχουν σε μια ακόμη επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο, στη δυστυχία και την προσφυγιά, προκαλώντας αργά ή γρήγορα νέα κρατικά εγκλήματα κατά μεταναστών-πρσφύγων σε Έβρο-Λαβεντούζα-Αγαθονήσι!

Είναι προκλητικό την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει φόρους, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, απολύει δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, διαλύει την υγεία-παιδεία-ασφάλιση, και φορτώνει στις πλάτες των φαντάρων το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, να επιβάλλει στο λαό μας να πληρώσει αυτός την προετοιμασία-εκπαιδευση των εκατοντάδων Ευρωπαιών Μισθοφόρων και τη λειτουργία του Ευρωπαικού Στρατηγείου.

Εμείς Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή στο νέο βάρβαρο πόλεμο του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των Γάλλων ιμπεριαλιστών. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ολοένα περισσότερο εμπλέκεται στρατιωτικά σε άδικους πολέμους- Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι και τώρα Κεντραφρικανική Δημοκρατία- για να αναβαθμίσει οικονομικά και πολιτικά το ρόλο της αστικής τάξης.

Ενώνουμε την αντίδραση μας με όλες τις συνιστώσες του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ