2014-02-03 13:16:08
Φωτογραφία για Συνεχίζεται ως τις 7.2 η αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Όλα τα προηγούμενα ρεκόρ ευελπιστεί να καταρρίψει η νέα τακτική εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών που... βρίσκεται σε εξέλιξη, με κεντρικό σύνθημα «Αγαπώ τη ζωή – Την προσφέρω απλόχερα». Με τη δημοτική αρχή να απευθύνει πρόσκληση μαζικής συμμετοχής και νέους εθελοντές να προστίθενται καθημερινά στα πάνω από 4.000 μέλη της οικογένειας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Η τρέχουσα Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς άρχισε το περασμένο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή 7 του μηνός. Το Σάββατο φιλοξενήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων όπου συγκεντρώθηκαν 78 μονάδες αίματος, και χθες, Κυριακή, στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στις Συκιές με τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος να ενισχύεται από επιπλέον 144 μονάδες, ενώ και τις δύο ημέρες υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και για την προσφορά αιμοπεταλίων.


Η εξόρμηση συνεχίζεται σήμερα έως και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας (5.2) θα φιλοξενηθεί και στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου. Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν αίμα στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Για την οργάνωση της εκστρατείας το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής συνεργάζεται με τα Κέντρα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου. Επίσης, με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων στο πλαίσιο της ανοιχτής προσπάθειας του δήμου για την ενημέρωση και ένταξη των πολιτών στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

Εξίσου σπουδαία είναι, φυσικά, η διαρκής στήριξη της δημοτικής δράσης από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, την Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, την Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, καθώς και δεκάδες τοπικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην αντίστοιχη αιμοδοσία του Φεβρουαρίου του 2013 συγκεντρώθηκε ο αριθμός-ρεκόρ των 822 μονάδων αίματος! Με λίγη τύχη και με τους συμπολίτες μας να προσφέρουν κι αυτή τη φορά συνειδητά και με χαρά μόλις δέκα λεπτά από το χρόνο τους για να πράξουν το ύψιστο ανθρώπινο καθήκον τους, οι οργανωτές ελπίζουν κι αισιοδοξούν για το καλύτερο…
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ