2014-02-03 15:16:13
Φωτογραφία για Νίκος Οικονομόπουλος: Όταν κορύνες μπαίνουν, βγαίνουν, ξαναμπαίνουν… χωρίς ρεαλιστικό σχεδιασμό
Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μέτρο κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης, την επανατοποθέτηση των κορυνών σε κομμάτι της Αγίου Ανδρέου καταγράφουμε και διαπιστώνουμε ότι η προχειρότητα αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό της μειοψηφούσας Δημοτικής Αρχής σε όλα τα σοβαρά συμβαίνοντα στην πόλη, τρόπος αντιμετώπισης των σημαντικών ζητημάτων που απέχει πάρα πολύ από αυτόν που επιθυμούμε όλοι μας.

Λόγω αυτής της αποσπασματικής διαχείρισης των προβλημάτων έχουν καταστήσει την Πάτρα μια αδύναμη, άνευρη ,άσημη και σε πολλές περιπτώσεις άναρχη πόλη.

Το παράδοξο στις αποφάσεις χαμηλού πολιτικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής είναι η συμμετοχή και αρκετών της αντιπολίτευσης, που φιλοδοξούν μάλιστα να έχουν σοβαρή μάλιστα δημοτική εμπλοκή στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Για τον συνδυασμό μας «Πάτρα Δυνατή» τα διάφορα παιχνίδια με ψευτοδιλήμματα και ψευτοδικαιολογίες δεν μας εκφράζουν . Το κυκλοφοριακό μαζί με την καθαριότητα και το πράσινο αποτελούν τους βασικούς συντελεστές για την αλλαγή την εικόνα της πόλη που μαζί με πολλές ακόμα παρεμβάσεις θα καταστήσουν την πόλη ξανά δυνατή οικονομικά, δημοφιλή τουριστικά και ανθρώπινη για όλους εμάς και πρωτίστως για τους νέους και τους ηλικιωμένους, δείγμα έκφρασης κοινωνικού πολιτισμού.


Το κυκλοφοριακό το θεωρούμε κι έτσι το αντιμετωπίζουμε, ως μείζον θέμα για την ζωή μας (ψυχική υγεία, ρύπανση, ασφάλεια κά). Την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως δείγμα μέτρο κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση μας και δεσμευόμαστε να γνωστοποιήσουμε την πρότασή μας γρήγορα αφού πρώτα την φέρουμε σε διαβούλευση με αρμόδιους φορείς όπως εμπορικό σύλλογο, αστικό ΚΤΕΛ και αστυνομία.

Η Αγίου Ανδρέου μαζί με αρκετούς ακόμα δρόμους είναι δρόμος απόλυτης ταλαιπωρίας και έχουμε δημόσια δηλώσει πως την ώρα αιχμής 11πμ - 1μμ δύο καμήλες και δύο ελέφαντες θα άλλαζαν την εικόνα της πόλης από Πάτρα σε Ισλαμαμπάντ.

Η αποσυμφόρηση κατά τη γνώμη μας επιτυγχάνεται με την απαγόρευση στάθμευσης σε όλο το μήκος της Αγίου Ανδρέου , από Τριών Ναυάρχων έως Καρόλου με μικρή εξαίρεση στο κομμάτι από Ερμού έως Κολοκοτρώνη (το πιο τουριστικό-εμπορικό κομμάτι) όπου μπορεί να δημιουργηθεί ελεγχόμενος χώρος στάθμευσης μικρής διάρκειας.

Μας δίνεται η ευκαιρία επίσης να δημιουργήσουμε πιλοτικά ποδηλατόδρομο κάτι που είναι επιθυμία πάρα πολλών συμπολιτών μας. Φυσικά η πρόταση υποστηρίζεται με αντισταθμιστικά μέτρα όπως πεζόδρομοι και χώροι στάθμευσης.

Τέλος, οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι στα συρτάρια του Δήμου υπάρχουν μελέτες για το κυκλοφοριακό πολλών χιλιάδων ευρώ που οι ίδιοι πλήρωσαν και μένουν αναξιοποίητες. Εμείς δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε αυτές τις μελέτες και με ισχυρή πολιτική βούληση να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης, να κάνουμε την «Πάτρα Δυνατή».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχολή γονέων στο Νομό Έβρου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σχολή γονέων στο Νομό Έβρου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ