2014-02-03 20:15:08
Φωτογραφία για Συγκέντρωση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων απ’ το Δήμο Σοφάδων
Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ο Δ. Σοφάδων σε συνεργασία με την ΠΑΔΥΘ αλλά και τοπικούς εμπόρους αγροχημικών- φυτοπροστατευτικών προϊόντων εφαρμόζει πρόγραμμα για την συγκέντρωση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα και συνεννόηση με τους υπευθύνους τοπικών καταστημάτων πώλησης αγροχημικών προϊόντων τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων έξω από τα καταστήματα των επιχειρήσεων:

1. Συνεταιρισμός Ανάβρας (Ανάβρα)

2. Αφοί Κατσή (Σοφάδες)

3. Ε. Χούμος- Σ. Παππάς Ο.Ε. (Ματαράγκα)

4. Τρίγκας Ηλίας (Σοφάδες)

Οι παραγωγοί αλλά και οι επαγγελματίες ψεκαστές έχουν τη δυνατότητα να αποθέτουν τις κενές συσκευασίες των φυτοφαρμάκων στα σημεία αυτά αφού προηγουμένως ξεπλύνουν τρεις φορές μέσα στο ψεκαστικό μηχάνημα κάθε κενή συσκευασία. Η απόθεση των κενών συσκευασιών γίνεται μετά από έλεγχο των υπευθύνων των παραπάνω καταστημάτων.


Στην περίπτωση που υπάρχουν επαγγελματίες πώλησης αγροχημικών - φυτοπροστατευτικών προϊόντων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα συγκέντρωσης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δήμο Σοφάδων (Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας τηλ. 2443022200 και 2443022203).

Τέλος παρακαλούνται οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες ψεκαστές να ανταποκριθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο με πολύ μεγάλα όμως θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι "η άναρχη απόθεση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο καυτά περιβαλλοντικά ζητήματα του Σοφαδίτικου, και ευρύτερα του Θεσσαλικού κάμπου. Πρόκειται για πρόβλημα που μας απασχόλησε από την πρώτη στιγμή αναζητώντας λύσεις. Η ΠΑΔΥΘ σε συνεργασία με όλους τους δήμους εφαρμόζει ένα πρόγραμμα από το οποίο ευελπιστούμε ότι μπορεί να δοθεί ικανοποιητική λύση.

Εκτός όμως αυτού, έχουμε απευθυνθεί και στον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας με τον οποίο συνεργαζόμαστε προκειμένου να εφαρμόσουμε ανάλογο πρόγραμμα τους επόμενους μήνες.

Βασική όμως προϋπόθεση για την επιτυχία όλων αυτών των προσπαθειών μας αποτελεί η ευσυνειδησία και η συνεργασία των παραγωγών. Ήρθε ο καιρός να αντιληφθεί ο κάθε συνδημότης μας ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας γιατί αποτελεί τη σημαντικότερη κληρονομιά που αφήνουμε στα παιδιά μας".
  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ