2014-02-04 08:52:01
Φωτογραφία για ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ «58» Ο ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν είναι η ώρα του διχασμού

Μία ακόμα εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των «58» πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, όπου το παρών έδωσαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι η ώρα του διχασμού, δεν είναι ώρα της διαίρεσης ή της αφαίρεσης, αλλά της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού. Χρειαζόμαστε το κόμμα μου, τη ΔΗΜΑΡ, όπως χρειαζόμαστε το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του, τις κινήσεις του χώρου, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει νέα παιδιά, όπως αυτά που συμμετέχουν στην Κίνηση Μπροστά και άλλες αντίστοιχες και, βεβαίως, τις προσωπικότητες του χώρου, που είναι κομματικά ανέστιες».

Ο κ. Παπαδόπουλος προσπάθησε να κλείσει τη συζήτηση γύρω από την ονοματολογία για τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι το μείζον δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά τα προγραμματικά. Το λόγο πήρε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα μετά την ένταξή της στην ΟΝΕ, αντί να «τρέξει», καθηλώθηκε σε μια μεταρρυθμιστική αδράνεια, με αποτέλεσμα να μην επέλθει η αναμενόμενη ανάπτυξη.


Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως σε μεταρρυθμίσεις που μπορεί να προωθηθούν στο πλαίσιο της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανσή του ότι στην περίπτωση Γ. Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ «φθάσαμε στο σημείο να ξεχειλώνουμε το Σύνταγμα με αυθαίρετες ερμηνείες πως δεν υπάρχει παραγραφή, άρα ορθώς διώκεται ο πρώην υπουργός».

Εβδομάδα εξελίξεων

Κρίσιμη θεωρείται αυτή η εβδομάδα στο θέμα του κοινού μετώπου της Κεντροαριστεράς εν όψει ευρωεκλογών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για το αν η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» θα μπει στη λογική της κοινής καθόδου στις Ευρωεκλογές. Αλλά και στελέχη της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να βλέπουν θετικά την όλη προσπάθεια. Ήδη ανακοινώθηκε η συγκρότηση της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης, η οποία αποτελείται από μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς που αντιτίθενται στην «άρνηση συμπόρευσης του κόμματος με το εγχείρημα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς».

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι επαφές Βενιζέλου στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών θα βρίσκεται στην βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου. Το μεσημέρι της Τρίτης θα γευματίσει με τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα της Συνδιάσκεψης για την ελληνική «Ελιά», όπου θα δώσει το «παρών» και ο Γερμανός πολιτικός. Περί τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται και η συνάντηση του Ευ.Βενιζέλου με τον Γιάννη Βούλγαρη των «58».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ