2014-02-04 15:16:08
Φωτογραφία για Επενδύσεις 10 δισ. από την Lamda στο Ελληνικό
Σχεδιασμός για 50.000 θέσεις εργασίας

Τα 7 δισ. ευρώ θα αγγίξουν οι άμεσες και επιπλέον 3 δισ. οι δευτερεύουσες... επενδύσεις που θα γίνουν στην έκταση του παλιού αεροδρομίου στην περιοχή του Ελληνικού από την Lamda Development. Παράλληλα οι θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής θα φτάσουν τους 15.000 εργαζόμενους και θα αγγίξουν τους 50.000 κατά την ολοκλήρωση του έργου.

Η Lamda Development είναι ένας εκ των τριών ομίλων που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού για το Ελληνικό. Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο συνέδριο Global Capital Forum, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Οδυσσέας Αθανασίου επιβεβαίωσε τα νούμερα υποστηρίζοντας ότι οι άμεσες επενδύσεις από τους ιδιώτες επενδυτές θα φτάσουν τα 6 – 7 δισ. ευρώ και θα χρειαστούν επιπλέον δευτερεύουσες επενδύσεις ύψους περί τα 3 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, κατά την περίοδο υλοποίησης της επένδυσης θα δημιουργηθούν περί τις 15.000 θέσεις εργασίας, ενώ με την ολοκλήρωσή της το αντίστοιχο νούμερο θα φθάσει τις 50.000 θέσεις εργασίας.


Προέβλεψε, μάλιστα, πως τα οφέλη για τον τουρισμό της Αθήνας, που σήμερα προσελκύει περί τα 3 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, μεταφράζονται σε περίπου 1 εκατομμύριο επιπλέον αφίξεις κάθε χρόνο. Ο επικεφαλής της Lamda Development εκτιμά πως τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου από την επένδυση θα κινηθούν κοντά στα 2 δισ. ευρώ, χωρίς να διευκρινίσει τη χρονική περίοδο εντός της οποίας θα εισπραχθούν.

Τέλος Φεβρουαρίου οι δεσμευτικές προσφορές

Οι δεσμευτικές προσφορές για το Ελληνικό προβλέπεται πως θα κατατεθούν στις 27 Φεβρουαρίου, εκτός και εάν δοθεί μια ακόμα παράταση. Στο τελικό στάδιο έχουν περάσει και η βρετανική London & Regional Properties και η ισραηλινή Elbit, με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου (και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά) να θεωρείται ένα από τα πλέον φιλόδοξα έργα που προωθούνται αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ