2014-02-04 16:57:07
Φωτογραφία για Μπλε σακίδια ώμου της Unicef έκλεψε ο στρατός του Ν. Σουδάν
«Ιδιαίτερα ανήσυχη» δήλωσε χθες η Unicef για την χρήση από πλευράς του στρατού του Νοτίου Σουδάν κάποιων υλικών, κυρίως μπλε σακιδίων ώμου, τα οποία προορίζονταν για παιδιά.

Η αντίδραση της διεθνούς οργάνωσης αρωγής για τα παιδιά ήρθε ως αποτέλεσμα φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζονται πάνοπλοι Νοτιοσουδανοί στρατιώτες να φέρουν τα χαρακτηριστικά μπλε σακίδια στα οποία αναγράφεται η φράση: «Πίσω στο Σχολείο».

«Είμαστε τρομερά ανήσυχοι όταν βλέπουμε την κατάφωρη κατάχρηση του εκπαιδευτικού υλικού το οποίο έχει παράσχει η UNICEF να χρησιμοποιείται από εμπλεκόμενους σε μάχες», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σάρα Κρόου, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η Κρόου σημείωσε ακόμη ότι οι λεηλασίες ανθρωπιστικού υλικού κατά την διάρκεια των μαχών στο Νότιο Σουδάν βρίσκεται δυστυχώς στην ημερήσια διάταξη, ενώ πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες κλοπές καταδεικνύουν πλήρη έλλειψη σεβασμού στο έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Στις λεηλασίες προχώρησαν, σύμφωνα με στοιχεία διάφορων οργανώσεων, τόσο τα κυβερνητικά στρατεύματα όσο και οι αντάρτες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΙΣΤΗ ΓΚΙΓΚΣ ΣΕ ΜΑΤΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΙΣΤΗ ΓΚΙΓΚΣ ΣΕ ΜΑΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ