2014-02-04 18:44:13
Φωτογραφία για Έκλεψε το σενάριο του Mission Impossible - Πρωτόκολλο Φάντασμα ο Τom Cruise. Σεναριογράφος τον μηνύει για 1δις δολλάρια
Η ταινία Mission Impossible -Πρωτόκολλο Φάντασμα απέφερε περισσότερα από 600.000 δολάρια σε όλο τον κόσμο μετά την πρεμιέρα της προβολής της το 2011, καθιστώντας τον Tom Cruise τον πιο υψηλα σε σύνολο ταινιών αμοιβόμενο ηθοποιό και του έδωσε και μια μεγάλη τονοτική ένεση για το γερασμένο πλέον του προφίλ.

Ομως ο σεναριογράφος Timothy Patrick McLanahan μηνύσε τον Cruise για 1 δισ. δολάρια, επειδή ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παρουσίασε στον ηθοποιό την υπόθεση της ταινίας 3 χρόνια νωρίτερα το 1998.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ο McLanahan κατέθεσε μήνυση εναντίον του Tom Cruise , της Paramount Pictures και σε ακόμα μερικές διάφορες εταιρείες παραγωγής στις 20 Δεκέμβρη του 2013, στην Καλιφόρνια.

Στην αγωγή αναφέρετε ότι «Το 1998, είχα γράψει ένα σενάριο που ονομάζεται Head On . Μετά την υποβολή της στο Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ, το Head On έλαβε ένα πιστοποιητικό πνευματικών δικαιωμάτων και προστασίας του συγγραφέα του από μη εξουσιοδοτημένη χρήση. "


Ο McLanahan είπε ότι έστειλε το σενάριο στο William Morris Agency, μόνο για να τους δείξει. Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε, ότι στη συνέχεια το πρακτορείο απέστειλε στις - χωρίς την άδειά του, - και σε άλλες εταιρίες συμπεριλαμβανομένης και τις Creative Agency Artist όπου εμπλέκετε ο Tom Cruise.

To σενάριο του McLanahan σύμφωνα με την εταιρία είχε λίγο ενδιαφέρον, αλλά στη συνέχεια 3 χρόνια αργότερα,κυκλοφόρησε η ταινία με την ονομασία Mission Impossible: Ghost Protocol όπου ο σεναριογράφος αναγνώρισε αμέσως.

Ως εκ τούτου, ο ίδιος μηνύει τον Tom Cruise και του συνεργάτες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με το ποσό του 1 δισ. δολαρίων.

Tο άθροισμα των πωλήσεων της ταινία Ghost Protocol σε εισιτηρία για τους κινηματογράφους είναι $ 694, 710, 000,και $ 144.500.000 σε DVD και πωλήσεις blue ray , και ακόμα $ 145, 000, 000 σε ενοικιάσεις ταινιών και πωλήσεις απλών DVD.
7news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ