2014-02-05 09:46:39
Φωτογραφία για Η κυβέρνηση γέμισε από… Αντουανέτες...!!!
Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Πονοκέφαλο διαρκείας προκαλούν στον Αντώνη Σαμαρά, ορισμένοι υπουργοί- υφυπουργοί- γενικοί γραμματείς και… παρακαθήμενοι, οι οποίοι εμφανίζονται να μην αντιλαμβάνονται τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες από τη λιτότητα διαρκείας.

Το φαινόμενο γιγαντώθηκε όταν- πριν λίγες μέρες, δημοσιοποιήθηκαν δημοσκοπήσεις, με πρώτη αυτή της GPO για Newpost, που έφερναν στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα, μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ να νοιώσει σοκ και δέος, για να μην πούμε να χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Και αυτό γιατί πίστευαν ότι παρά τη φοροκαταιγίδα του δίμηνου Δεκέμβριος- Ιανουάριος, η κυβέρνηση θα συνέχιζε να προηγείται στις δημοσκοπήσεις και οι ίδιοι δικαιούνται να συνεχίσουν να νομοθετούν (διά εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων) ότι τους… καπνίσει.

Το ζήτημα είναι ότι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τους πολιτικούς να μην αντιλαμβάνονται τον παλμό της κοινωνίας, γνώριζε από καιρό ότι οι πρώτοι μήνες του 2014 θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι
. Μάλιστα, στις κατ ιδίαν συζητήσεις δεν έκρυβε ότι το 2013 θα «πιάναμε πάτο» και ότι το ’14 θα είναι χρονιά ανάκαμψης της οικονομίας, της χώρας, αλλά και του ιδίου και της κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, μπορεί να προβληματίστηκε από τις δημοσκοπήσεις- κυρίως από τον κίνδυνο να δημιουργηθεί διαφορά που δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί, αλλά δεν έπεσε και από τα σύννεφα.

Ταυτοχρόνως, ο Αντώνης Σαμαράς αντελήφθη ότι η κυβέρνηση κινδύνευε να βρεθεί σε περιδίνηση, αν οι… Αντουανέτες δημιουργούσαν κλίμα ηττοπάθειας που θα επέφερε επιβράδυνση του κυβερνητικού έργου.

Στενοί του συνεργάτες, ανέλαβαν το «αναγκαίο» πολιτικό μασάζ, προκειμένου να συνέλθουν όσοι πίστευαν ότι ο λαός… τρώει παντεσπάνι και να αντιληφθούν πως η πρέπουσα αντίδραση είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανέλαβε το βάρος κινήσεων αναπτέρωσης του ηθικού και σε αυτές εντάσσεται και το ταξίδι στην Κεφαλονιά- εδώ έπιασε τον Αλέξη Τσίπρα απροετοίμαστο, αλλά και η ανακοίνωση του προγράμματος επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας- 100.000 ως τις ευρωεκλογές.

Την ίδια στιγμή με προσωπικές εντολές φρέναρε αποφάσεις (όπως αυτή που έβαζε φρένο στις γονικές παροχές για όσους χρωστούν στο κράτος) που φωνάζουν από μακριά ότι ο εμπνευστής τους δεν έχει καταλάβει σε ποια χώρα βρίσκεται.

Σε συνδυασμό με ένα μπαράζ «καλών ειδήσεων» από το εξωτερικό, η παρτίδα σώθηκε και αυτή τη φορά.

Το ερώτημα όμως που τέθηκε και μέλλει να απαντηθεί εν καιρώ από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι για πόσο καιρό θα αντέξει να κουβαλάει στην πλάτη του, ανθρώπους που συμπεριφέρονται αυτιστικά.

Έως τον επόμενο ανασχηματισμό- λένε ορισμένοι. Ίδωμεν Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/320528/h-kybernhsh-gemise-apo-hellip-antoyanetes#ixzz2sQoSSLbP
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ