2014-02-05 12:52:32
Φωτογραφία για Για αυτό κάρφωσε τον Κιττή ο Λίλλης
Τα πάνω κάτω φέρνουν ηχογραφήσεις συνομιλιών μεταξύ του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη και δικηγόρων του για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς του περασμένου Σεπτεβρίου.

Όπως προκύπτει από τις ηχογραφήσεις, τις οποίες εξασφάλισε το SigmaLive, πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να διαμορφωθεί εν τέλει το κατηγορητήριο και ο Νίκος Λίλλης να δικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο για διαφορετικές από τις αρχικές κατηγορίες που αφορούσαν δωροδοκίες. Για αντάλλαγμα ο Νίκος Λίλλης θα κατέθετε εναντίον του τέως Προέδρου της Cyta Στάθη Κιττή.

Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε στηρίζονται σε πολύωρες ηχογραφήσεις από συναντήσεις του δικηγόρου και πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ Γεώργιου Κόκου Γεωργίου με άλλους δικηγόρους και του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη, κατηγορούμενου για την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Oι συναντήσεις έγιναν στις 5, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2013. Από την πρώτη συνάντηση απουσίαζε ο κατηγορούμενος ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση. Παρόντες σύμφωνα με τα ονόματα που αναφέρονται ήταν οι δικηγόροι Άντρος Πελεκάνος, Μάριος Πολυβίου και Γιώργος Χριστοφίδης και η σύζυγος του Νίκου Λίλλη, Κατερίνα.


Τίθενται παράλληλα τα εξής ερωτήματα. Ποιος και γιατί ηχογράφησε τις συνομιλίες, εάν ήταν σε γνώση των υπολοίπων και για ποιους λόγους διέρρευσαν τώρα.

Κομμάτι των ηχογραφήσεων δημοσιεύει σήμερα και η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ.

«Υπάρχει προσφορά σε αυτό τον κύκλο των ανακρίσεων να μην κατηγορηθείς και να είσαι μάρτυρας κατηγορίας. Η κατάθεση που θα σου πάρουν θα είναι ανοιχτή μαρτυρική κατάθεση που σημαίνει κανένας δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει εναντίον σου στο δικαστήριο και νομικά και ηθικά δεν θα τολμήσουν να το κάνουν», αναφέρει σε κάποια στιγμή ο δικηγόρος στον Νικο Λίλλη.

Η προσφορά ήταν, ο Νίκος Λίλλης να καταθέσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να κλείσει το παζλ για τους Κιττή, Σουρουλλά και Βασιλείου, με αντάλλαγμα η υπόθεση του που εκκρεμούσε εναντίον του ιδίου για τις 2 Αυγούστου να πάει στο επαρχιακό Δικαστήριο.

Προστίθεται επίσης ότι η υπόθεση που εκκρεμούσε εναντίον του Νίκου Λίλλη σε σχέση με τις κατηγορίες για δωροδοκία αστυνομικών της ΚΥΠ, δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένη, οπότε η Εισαγγελία δεν θα ασχολείτο εάν κατάφερνε να καταδικάσει τον Στάθη Κιττή.

Πολιτικές παρεμβάσεις

Στην ηχογράφηση, γίνεται λόγος και για πολιτικές παρεμβάσεις από Υπουργούς, οι οποίοι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ήθελαν να προστατέψουν συγκεκριμένα άτομα στην υπόθεση. Ωστόσο ο Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να στάθηκε εμπόδιο σε κάτι τέτοιο.

Γίνεται αναφορά επίσης σε διάφορα ποσά που πήραν σε μίζες τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

Παρακολουθήσεις τηλεφώνων

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του δικηγόρου του Νίκου Λίλλη, στο ενδεχόμενο να είχε εκδοθεί διάταγμα για παρακολούθηση των τηλεφώνων, για αυτό τον καλεί σε κάποια στιγμή να είναι προσεκτικός στο τι λέει στις τηλεφωνικές συνομιλίες του.

Λίλλης: Είπα μόνο την αλήθεια στην κατάθεση μου

Αποφάσισα να πω μόνο την αλήθεια., δήλωσε σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο επιχειρηματίας Νίκος Λίλλης. Δήλωσε ότι ο ίδιος είπε στην κατάθεση του μόνο την αλήθεια, ενώ άφησε να νοηθεί ότι πίσω από τη διαρροή βρίσκονται πολιτικές σκοπιμότητες.
cytoday.eu Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ