2014-02-05 16:36:11
Φωτογραφία για Θέλουν να καταργήσουν και τα 8.7 ευρώ που δίνουν ως μισθό στους φαντάρους μηνιαίως
Τα παπαγαλάκια της ακροδεξιάς κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου πιάσανε δουλειά και «ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα», προπαγανδίζοντας... κατάργηση ακόμη και των 8,7 ευρώ που μας δίνουν ως μισθό μηνιαίως.

Ενταγμένοι στο κυβερνητικό σχέδιο μεταφοράς όλου του κόστους της υποχρεωτικής στράτευσης στην στρατευμένη νεολαία και τους γονείς –ήδη έχουν επιχειρήσει να καταργήσουν σημαντικό τμήμα του ρουχισμού που χορηγούσαν, ενώ έχουν καταργήσει τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια/καταστάσεις επιβίβασης-, προαναγγέλλουν την οριστική μετατροπή μας σε δωρεάν δούλους των στρατοπέδων, μετρώντας ταυτόχρονα αντιδράσεις. Δεν πάει πολύς καιρός από την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ στα ΚΕΝ από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, απόφαση που πρόσφερε στον επιχειρηματία τη μονοπωλιακή και ασύδοτη κερδοσκοπία εις βάρος μας.

Τώρα μας τάζουν ένσημα αντί για μισθό. Γνωστή φιλοκυβερνητική φυλλάδα, μας ενημερώνει:


«Για τη πρόταση έμπειρων αναλυτών που συνδέουν τη στρατιωτική θητεία των νέων με την επαγγελματική τους εξέλιξη στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους εκτιμάται ότι πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. Η εν λόγω πρόταση συνδέει τη θητεία με την ασφάλιση και τα ένσημα. Αυτή τη στιγμή κάθε νέος που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία λαμβάνει από την Πολιτεία το ευτελές ποσό των 8,60 ευρώ μηνιαίως. Ετησίως, υπηρετούν στις Ε.Δ. περίπου 25.000 νέοι. Η πρόταση, λοιπόν, είναι να καταργηθεί η χορήγηση των 8,60 ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την τύποις «εξοικονόμηση» ποσού περί τα 2.580.000 ευρώ ετησίως. Θα μπορούσε, λοιπόν, η Πολιτεία αυτό το ποσό να το καταβάλει στο ΙΚΑ για παράδειγμα, ασφαλίζοντας συνταξιοδοτικώς όλους τους νέους που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, ώστε ο χρόνος αυτός να μη θεωρείται «άχρηστος» για τους νέους και εμπόδιο στην καριέρα τους, αλλά να υπολογίζεται ως συντάξιμος».

Αυτοί που απογείωσαν την Ανεργία στο 1.5 εκατομμύριο, που μας στέλνουν μετανάστες και κατάργησαν κάθε εργασιακό δικαίωμα, μετατρέποντας μας σε Δούλους του 21ου αιώνα, νοιάζονται για την σταδιοδρομία μας Ρε αφήστε το δούλεμα… Αρκετό παιχνίδι κάνετε, επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά, με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας και της επίσημης, ευρωπαϊκής Μαύρης Εργασίας… Οι παραπάνω προτάσεις που ευθυγραμμίζονται με τις «μεγάλες ιδέες» τεχνοκρατών και αστών πολιτικών, που θέλουν την νεολαία να εργάζεται εντελώς δωρεάν μπαίνουν και στον Στρατό, που ήδη αποτελεί εργαστήριο επιβολής αντεργατικών μέτρων. Θυμίζουμε ότι ήδη η κυβέρνηση αντικαθιστά τους ΕΠ.ΟΠ. με τους ΟΒΑ που θα πληρώνονται εκατοντάδες λιγότερα ευρώ, θα βρίσκονται σε εργασιακή ομηρεία ανανεώνοντας συχνά την σύμβαση τους, χωρίς δικαίωμα μονιμοποίησης στις Ε.Δ.. Επίσης, με την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση τομέων των Ε.Δ. που αποφέρουν μεγάλο κέρδος, ωθούνται ήδη στην αποστρατεία στρατιωτικοί και απολύονται εκατοντάδες μέλη του Πολιτικού Προσωπικού, για να αντικατασταθούν από εργολάβους που εφαρμόζουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Εμείς αρνούμαστε να αποτελούμε τους Δωρεάν Σκλάβους της Υποχρεωτικής Στράτευσης.

Όχι μόνο διεκδικούμε την Κατάργηση της Υποχρεωτικής Στράτευσης, αλλά παράλληλα κλιμακώνουμε τις διεκδικήσεις μας με τι σύνολο του εργατικού κινήματος διεκδικώντας:

Δεν καλύπτουμε εμείς θέσεις εργασίας με πρόσχημα την Πολιτική Προστασία- πυρόσβεση, πυρασφάλεια, αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων, δεν αντικαθιστούμε εμείς μηχανικούς-γιατρούς-φαρμακοποιούς-εργαζόμενους στους ΟΤΑ, δεν γινόμαστε εμείς Υπηρέτες των στρατιωτικών στις Κατασκηνώσεις τους.

Προσλάβετε τώρα Πολιτικό προσωπικό, δημιουργήστε θέσεις εργασίας, καλύψετε τώρα τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες. Θέλουμε Αξιοπρεπή Μισθό για Αξιοπρεπή Εργασία. Μείωση των ωρών εργασίας για την καταπολέμηση της Ανεργίας.

Μισθό στο ύψος του βασικού μισθού για όλους τους στρατευμένους.

Ένσημο, πλήρη ασφάλιση και αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Εγγραφή μας στο Ταμείο Ανεργίας μετά την Απόλυση μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις και χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους απολυόμενους φαντάρους.

Με αυτές τις θέσεις προκρίνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα όχι μόνο το μπλοκάρισμα των αντεργατικών και αντινεολαιίστικων κυβερνητικών επιλογών, αλλά καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς του εργατικού κινήματος για την ανάπτυξη κοινών αγώνων για τα κοινά μας δικαιώματα.

Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ