2014-02-05 17:01:06
Φωτογραφία για Ο Πύργος χρειάζεται Δήμαρχο και σαρωτική αλλαγή
Ιστορική έμεινε η φράση του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Τάσσου Παπαδόπουλου ο οποίος απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν τόνισε στο λαό του : «Παρέλαβα Κράτος… δεν θα παραδώσω «Κοινότητα».Μακάρι να μπορούσαν να πουν αυτή τη φράση όλοι αυτοί στο Δήμο Πύργου οι οποίοι παρέλαβαν Δήμο και ετοιμάζονται να παραδώσουν μια πόλη σε απόλυτη παρακμή και αποσάρθρωση κάθε δομής και οργάνωσης που οφείλει να έχει ένας σύγχρονος Δήμος που σέβεται τους δημότες του αλλά και τους υπαλλήλους του.

Ο Πύργος Ηλείας τα τελευταία χρόνια είχε την ατυχία να έχει αριστερό Δήμαρχο πλαισιωμένο από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και "προόδευσε". Η ποιότητα ζωής των δημοτών υποβαθμίστηκε και η Μνημονιακή πολιτική με τη σημαία της οποίας εκλέχτηκε η απερχόμενη Δημοτική αρχή υπηρετήθηκε από αυτούς που θα έρθουν πάλι να ζητήσουν την ψήφο μας ως νέοι και πρωτοπόροι.

Ξεχάσαμε να ζούμε καλά στις πόλεις και τα χωριά μας. Να έχουμε παιδιά χαρούμενα και ηλικιωμένους αμέριμνους. Γυναίκες και άνδρες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να χαρούν τον τόπο τους. Μητέρες να νιώθουν ασφάλεια για τα παιδιά τους και να μην τα έχουν κλεισμένα στο σπίτι. Να αναπτυχθεί μια άλλη αισθητική που θα αλλάξει τη μαυρίλα. Να αποκτήσουμε ξανά Δήμο.


Η πόλη μας δεν έχει ανάγκη ούτε από αριστερό, ούτε από δεξιό Δήμαρχο.

Έχει ανάγκη από Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο άξιων και καθαρών. Έχει ανάγκη από Δήμαρχο που θα δώσει τη δυνατότητα στους Δημότες να είναι ευτυχισμένοι στην πόλη και το χωριό τους. Πρώτιστα υπάρχει η ανάγκη εξεύρεσης Δημάρχου που θα βγάλει την πόλη από την παρακμή που μας έφεραν οι προηγούμενοι Μνημονιακοί σοσιαλιστές τα τελευταία χρόνια.

Η αλλαγή δεν θα έρθει μόνο από άξιους δημοτικούς συμβούλους που θα πειστούν να πλαισιώσουν παρατάξεις, γιατί όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμα κι αν αυτοί οι άξιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγούν, σύντομα θα παραιτηθούν αδυνατώντας να συμβιβαστούν με το σύστημα εξουσίας που κάποιοι σχεδιάζουν να επαναφέρουν ρετουσαρισμένο. Η αλλαγή θα έρθει, αν είναι σαρωτική. Τόσο σε πρόσωπα όσο και σε νοοτροπίες που και μας κούρασαν και μας κατέστρεψαν.

Η πόλη του Πύργου χρειάζεται Δήμαρχο ικανό και έτοιμο να αντισταθεί. Έτοιμο να σχεδιάσει και να διεκδικήσει το μέλλον της πόλης μας. Ο άνθρωπος αυτός οφείλει να δώσει κύρος στο θεσμό και όχι να λάβει κύρος από το αξίωμα με το οποίο θα τον τιμήσουν οι δημότες.

Το διακύβευμα των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών στην πόλη μας είναι να επιλεγούν οι ικανοί, οι νέοι, όχι αναγκαστικά ηλικιακά, οι άφθαρτοι, αυτοί που έχουν καταξιωθεί στον εργασιακό τους χώρο και στη κοινωνία, αυτοί που δεν είναι δέσμιοι οποιουδήποτε κόμματος ή μηχανισμού. Δεν είναι αυτές οι εκλογές διαδικασία αναμέτρησης των κομμάτων και των δυνάμεών τους, αλλά προσπάθεια ανασύνταξης και ανάδειξης των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνία μας.

Η αυτοδιοίκηση οφείλει όχι μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι αντιπροσωπευτική των δυνάμεων της κοινωνίας που μάχονται. Ο επόμενος Δήμαρχος Πύργου δεν φτάνει να έχει το όραμα αλλά πρέπει να έχει κυρίως τις ικανότητες να διεκδικήσει τόσο από την κεντρική κυβέρνηση όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την οποία ελάχιστα έργα και προγράμματα κατάφεραν οι απερχόμενοι να αξιοποιήσουν κυρίως λόγω άγνοιας, αδιαφορίας ή ίσως και ανικανότητας.

Σαν κοινωνία συμφωνούμε: χρειάζεται σαρωτική αλλαγή στον Δήμο Πύργου.

Η συμφωνία μας όμως αυτή θα πρέπει να μας οδηγήσει στη σωστή σύνθεση απόψεων και δυνάμεων με την οποία θα καταφέρουμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα:

Με ποιον άραγε θα αντικατασταθεί η Δημοτική Αρχή; Με τους εκπροσώπους του παλιού;

Ποια πολιτική χρειάζεται;

Θα επιβραβεύσουμε τους υπηρέτες του Μνημονίου και τις δυνάμεις της Αφωνίας; Ποιοι και πώς έχουν τις ικανότητες να την υλοποιήσουν;

Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΜΑΧΗΤΙΚΗ με ΑΦΘΑΡΤΑ πρόσωπα που έχουν την διάθεση και ικανότητα να συγκρουσθούν με το ΠΑΛΙΟ, πάντοτε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι προσωπικής ιδιοτέλειας;

Αυτά και άλλα είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ΤΩΡΑ, ΟΧΙ περιμένοντας κάποιον Μεσσία αλλά αναδεικνύοντας τον Ηγέτη με βάση τη δυναμική που μπορεί να προσφέρει στην πόλη μας. Τώρα πρέπει οι πρωτοπόροι πολίτες και οι νέοι που έχουν ανοιχτό μυαλό και ικανότητες οι οποίοι πρώτιστα αγαπούν την πόλη τους, να βγουν μπροστά, να συμμετέχουν και να προτείνουν. Η κοινωνία μας πρέπει να ενημερωθεί έγκαιρα και όχι να αιφνιδιαστεί και να εκβιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες προ των εκλογών να επιλέξει με τη λογική «το μη χείρον βέλτιστο».

Όλοι μαζί θα πρέπει να πάψουμε να γυρίζουμε τις πλάτες μας στο μέλλον, να καταλάβουμε πως η ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου είναι καθημερινή και συλλογική προσπάθεια όλων μας, να σταματήσουμε τη μοιρολατρεία και να συναποφασίσουμε σαρωτική αλλαγή που δεν θα σταματήσει στις εκλογές αλλά θα αποτελέσει μια διαρκή διαδικασία Αλλαγής Νοοτροπίας.

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη

*Δάσκαλος-Μ.Ed, Νομικός
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ