2014-02-05 18:08:18
Φωτογραφία για Στο αέρα οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μαζί τους ολόκληρη η κυβέρνηση...!!!
Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Η καχυποψία και η κρυφή ατζέντα μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης δυναμιτίζει τις σχέσεις των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων κι απειλεί να τινάξει στον αέρα την ήδη αναιμική κυβερνητική συνοχή.

Το διάταγμα για την ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών έχει ήδη υπογραφεί. Θα ήταν εύλογο να είχε υπογραφεί και εκείνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αφού κατά το σχέδιο Καλλικράτης θα διεξαχθούν ταυτόχρονα. !

Ωστόσο, από την πλευρά Μεγάρου Μαξίμου κρατείται εφτασφράγιστο μυστικό από τον κυβερνητικό  εταίρο, - το ΠΑΣΟΚ - ,  το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών για την αυτοδιοίκηση σε περίπτωση που διάφοροι πολιτικοί λόγοι επιβάλλουν τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών. Σ αυτήν την περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου θα επέλεγε να στηθούν εθνικές κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές και θα ανέβαλε τις αυτοδιοικητικές για το Φθινόπωρο


του 2014 ή και την Άνοιξη του 2015 όπως είχε εισηγηθεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αλλά είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας η κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ θα αντιδρούσε σφόδρα σε κάθε απόπειρα πρόωρων εθνικών εκλογών καθώς η δημοσκοπική του καθίζηση θα το οδηγούσε σε κοινοβουλευτικό αφανισμό.

Παράλληλα, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, οι πολυπράγμονες πράσινοι επιτελείς νιώθουν τα ποσοστά τους να εξαερώνονται και επεξεργάζονται μεθόδους αλίευσης ψήφων ακόμα και στις πιο απίθανες κοινωνικές δεξαμενές. Οι σκέψεις γυρίζουν πίσω στο νόμο Ραγκούση που έδιδε το δικαίωμα ψήφου στους δημότες μετανάστες  και βλέποντας πως δεν έχει κατατεθεί ανάλογη τροπολογία θέτουν βέτο για την άμεση κατάθεση ανάλογης τροπολογίας.

Παρότι, το Συμβούλιο της Επικράτειας απέρριψε τα επίμαχα άρθρα που έδιναν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες, το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στην εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ζητά την εφαρμογή του νόμου Ραγκούση.

Η εν λόγω εξέλιξη αναδεικνύει το εύθραστον και ετοιμόρροπον  της λίαν ευαίσθητης κυβερνητικής συνοχής.!

                                                                                Γ. Σπ. Π.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ