2014-02-05 23:36:09
Φωτογραφία για Χαρτογράφηση του πλανήτη για τους σκοπούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού!
Ο πραγματικός κόσμος, χαρτογραφημένος με κάθε λεπτομέρεια, θα είναι το «θέατρο» όπου εκτυλίσσεται η δράση του πρώτου παιχνιδιού της εταιρείας Pixyul, ReROLL.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τους Τζουλιέν Κάνι και Λούις Πιερ Φαράντ, «βετεράνους» της γνωστής εταιρείας Ubisoft. Το ReROLL αποτελεί ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα, καθώς θα είναι ένα παιχνίδι ρόλων/ επιβίωσης το οποίο θα διαδραματίζεται σε έναν «ανοικτό» κόσμο, με την ιδιαιτερότητα ότι αυτός θα αποτελεί μοντέλο του πραγματικού.

Για τους σκοπούς της δημιουργίας του εν λόγω μοντέλου, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει μια τεχνική που αποκαλείται drone-sourcing: την αξιοποίηση μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) eBee της εταιρείας senseFly, με στόχο τη χαρτογράφηση και αναδημιουργία όλου του πλανήτη «ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο τη φορά». Τα μικρά αυτά, αυτόνομα, drones είναι εξοπλισμένα με ψηφιακές HD κάμερες και χαρτογραφούν το περιβάλλον τους μέσω της λήψης χιλιάδων εικόνων. Στη συνέχεια, οι εικόνες αυτές υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω λογισμικών 3D και ακολουθεί «αναδόμηση» του περιβάλλοντος υπό τη μορφή τρισδιάστατων αντικειμένων. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία των περιβάλλοντος του παιχνιδιού – ο σχεδιασμός των «επιπέδων» (level design), στην ορολογία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.


Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το ReROLL θα είναι βαθιά συνδεδεμένο με την πραγματικότητα, μέσω του αποκαλούμενου συστήματος RSS (Reality System Sync). Οι ημέρες του παιχνιδιού θα είναι 24ωρες, με κύκλους ημέρας και νύχτας και ώρες που αντιστοιχούν στο σημείο του κόσμου όπου βρίσκεται ο χαρακτήρας. Επίσης, όπως ισχυρίζονται οι developers, το «σύμπαν» του παιχνιδιού θα είναι ακριβές ακόμη και όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες: εάν βρέχει ή χιονίζει στην πραγματικότητα στην τοποθεσία που βρίσκεται ο χαρακτήρας του παίκτη, τότε αυτό θα συμβαίνει και στο παιχνίδι.

Καθώς το παιχνίδι θα έχει στον πυρήνα του την επιβίωση (χαρακτηρίζεται ως survival – action – rpg, και το αντικείμενό του είναι μάλλον «δυσοίωνο», καθώς στο παιχνίδι ο κόσμος μας φαίνεται να καταρρέει σταδιακά, υπό το βάρος πληθώρας απειλών), o χαρακτήρας θα πρέπει να τρώει, να ξεκουράζεται, να ασκείται, να φροντίζει να μαθαίνει νέα πράγματα, να μάχεται και γενικότερα να βρίσκει τρόπους να επιζήσει. Επίσης, οι χαρακτήρες θα είναι πάντα «ενεργοί» στον κόσμο του παιχνιδιού, και η διαχείρισή τους θα είναι δυνατή είτε απευθείας από το παιχνίδι είτε μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές. Ο παίκτης θα έχει την επιλογή να εξερευνήσει περιοχές, κινούμενος με τα πόδια ή με οχήματα, ή να εγκατασταθεί αυτές, αναλόγως τις προτιμήσεις του.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του, λόγω του εξαιρετικά φιλόδοξου χαρακτήρα του όλου project, η παραγωγή του παιχνιδιού θα είναι κομματιαστή, σε playable αποσπάσματα, έτσι ώστε το παιχνίδι να επεκτείνεται συνεχώς και να προστίθενται νέα χαρακτηριστικά και νέες τοποθεσίες σε αυτό. Για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, η Pixyul ξεκίνησε στην ιστοσελίδα της καμπάνια crowdfunding. Οι υποστηρικτές του λαμβάνουν διάφορες ανταμοιβές, που ποικίλλουν από πρόσβαση στο παιχνίδι μέχρι ειδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες για τους χαρακτήρες.

Τα παιχνίδια «ανοικτού» κόσμου υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, και σε πολλές περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως τη σειρά των «Elder Scrolls», το «Fallout 3» καθώς και πολλά άλλα. Όσον αφορά στην αναπαραγωγή πραγματικών τοποθεσιών για τους σκοπούς παιχνιδιών, έχει γίνει επίσης στο παρελθόν (σε κλίμακες πόλης), με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «Assassin’s Creed».

naftemporiki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ