2014-02-06 00:15:11
Φωτογραφία για Ιαπωνία: Στο επίπεδο του 2009 έπεσαν οι μισθοί
Οι πραγματικοί μισθοί στην Ιαπωνία υποχώρησαν το 2013 κοντά στα επίπεδα του 2009, όταν η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση βρισκόταν στο απόγειο της.

Σύμφωνα με δείκτη του υπουργείου Εργασίας που υπολογίζει τον πληθωρισμό, οι μισθοί το 2013 υποχώρησαν στο επίπεδο των 98.9 μονάδων, έναντι 100 μονάδων το 2010. Το επίπεδο αυτό είναι κοντά στις 98,7 μονάδες του 2009, που είναι το χαμηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί από την εισαγωγή του δείκτη το 1990.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe έχει απευθύνει έκκληση στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς για να διατηρηθεί η προσπάθεια κατά του αποπληθωρισμού. Σε συνέντευξη που έδωσε το Δεκέμβριο, ο κ. Abe κάλεσε τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς περισσότερο από τα κέρδη. Ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί πέντε φορές από τον Σεπτέμβριο με εκπροσώπους επιχειρηματικών οργανώσεων για να τους πείσει να αυξήσουν τις αποδοχές των εργαζομένων.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη από τα Abenomics για να αυξήσουν τους μισθούς και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ανέφερε την Τετάρτη στέλεχος της κυβέρνησης. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας θετικός κύκλος, κατά τον οποίο η οικονομική ανάπτυξη θα πυροδοτήσει κέρδη, οι εργοδότες θα αυξήσουν τους μισθούς και οι πολίτες θα καταναλώνουν περισσότερο.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ