2014-02-06 00:57:08
Φωτογραφία για Σχέδιο επιμήκυνσης των δανείων στα 50 χρόνια
Την επιμήκυνση των λήξεων των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από τα 30 στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων τους κατά 50 μονάδες βάσης εξετάζει η Ευρωζώνη, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών των Ευρωπαίων.

Το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από τους αρμοδίους μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ίσως περιλαμβάνει επίσης ένα δάνειο για ένα πακέτο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έτερο αξιωματούχο, που διατηρεί την ανωνυμία του.

Βάσει του παραπάνω σχεδίου, όλες οι αποπληρωμές των δανείων διάσωσης θα επιμηκυνθούν από τα 30 χρόνια περίπου και το επιτόκιο θα μειωθεί κατά 50 μονάδες βάσης για τα κεφάλαια από τον μηχανισμό ελληνικών δανείων 80 δισ. ευρώ, ο οποίος δημιουργήθηκε για την πρώτη διάσωση της Ελλάδας το 2010.

"Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαφρύνουμε το χρέος, το οποίο κάναμε και νωρίτερα μέσω μειωμένων επιτοκίων και επέκτασης της περιόδου ωρίμανσης των δανείων", είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς "τέτοιου είδους μέτρα είναι εφικτά, αλλά υπό την συμφωνία ότι η Ελλάδα θα επιτυχγάνει τους στόχους που έχουν τεθεί".

almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΦΕΝΕΡ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΟΚ ΓΙΑ ΦΕΝΕΡ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ