2014-02-06 07:44:46
Φωτογραφία για Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και εκδήλωση για τον αγώνα της ΕΟΚΑ
Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τον αγώνα της ΕΟΚΑ για απελευθέρωση της Κύπρου κι Ένωση και βράβευση των αγωνιστών της Αυγουστή Ευσταθίου και Νεοπτόλεμου Γεωργίου

Μέσα στη μνημονιακή δίνη, που έχει παρασύρει την Ελλάδα και τους Έλληνες σε έναν άνισο αγώνα "διάσωσης" της εικονικής ευημερίας, που η νέα τάξη απλόχερα προσέφερε μόνο και μόνο για να μπορεί βίαια να την αφαιρέσει μαζί με όλες τις αυτονόητες μέχρι πρότινος κατακτήσεις λαϊκής ευημερίας, με προφανή σκοπό την εμπέδωση κι εγκαθίδρυση συστήματος απόλυτου ελέγχου των λαών και "μονοπωλιακής" εκμετάλλευσης του παγκόσμιου πλούτου, κάποιοι είναι κατ' άλλους καταδικασμένοι, κατ' άλλους ευλογημένοι με το "γονίδιο" της αντίστασης και του διαρκή αγώνα.

Είναι αυτοί που δεν αρκούνται στους πλασματικούς παραδείσους, ούτε κλονίζονται από την κατάρρευσή τους, είναι αυτοί που φλέγονται από έρωτα για την πατρίδα, την ενότητα, την αλήθεια και το δίκαιο κι απεχθάνονται εμφύτως τα αντίθετά τους.


Είναι αυτοί που όντες ανήσυχοι εκ φύσεως, αφιερώνουν τη ζωή τους σε έργα προσφοράς για το κοινωνικό καλό.

Στην προμετωπίδα του αγαθού αυτού πολέμου, έχουν παραταχθεί οι φύσει πολεμιστές, οι Έλληνες Βατραχάνθρωποι!

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος εφέδρων κι αποστράτων ΟΥΚ, με 1200 μέλη, αποφοίτους της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφέων, σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, δικαιώνει με τη συνεχή και συνεπή προς τα ανωτέρω ιδανικά δράσεις του.

Τα μέλη του έχουν ήδη επί 23 έτη , αφιερώσεις τις ικανότητες και δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια ενοποίησης των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού, της κοινωνικής κι Εθνικής προσφοράς, της ανιδιοτελούς δράσης μέσα στην κοινωνία, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αντιμετώπιση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, για τον υγιή αθλητισμό, τον Ελληνικό πολιτισμό και την αλληλεγγύη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που έλαβε χώρα την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, στην Καστέλα Πειραιά, παρευρέθηκαν 250 Βατραχάνθρωποι και πολλοί φίλοι τους από όλη την Ελλάδα, ανανεώνοντας για μία ακόμη φορά τους ακατάλυτους δεσμούς τους, οικείους σε όσους έχουν ζήσει κι "επιβιώσει" από ανάλογες σκληρές εκπαιδεύσεις. Παρόντες ΟΥΚ αξιωματικοί , υπαξιωματικοί κι έφεδροι, απόστρατοι, εν ενεργεία, του ναυτικού και των καταδρομών, εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά , της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι αδελφών συλλόγων ειδικών δυνάμεων, σύσσωμη η οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας!

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτριος Κανελλόπουλος παρουσίασε το πλούσιο έργο του ΣΕΒ κατά τη διάρκεια του 2013, ενώ επακολούθησε ο αγιασμός από τον επίτιμο "Βάτραχο" π. Αναστάσιο και η βράβευση των θαραλέων ΟΥΚ, που έπιασαν το σταυρό κατά την τελετή των Αγίων Θεοφανίων στον Πειραιά.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η συμβολική τιμητική βράβευση των αγωνιστών της ΕΟΚΑ (1955-1959) Αυγουστή Ευσταθίου και Νεοπτόλεμου Γεωργίου, που ήρθαν για το σκοπό αυτό από την Κύπρο. Ο σχεδόν 80 ετών Αυγουστής υπήρχε συμμαχητής και δεξί χέρι του ήρωα του αγώνα της λευτεριάς κι ένωσης Γρηγόρη Αυξεντίου, πολέμησε μαζί του, δίπλα δίπλα , κατά την τελευταία δραματική μάχη στη σπηλιά του Μαχαιρά. Υπήρξε αυτός που τελευταίος αντίκρυσε την ηρωική του μορφή πριν η πυρά των απάνθρωπων κατακτητών δικαιώσει μία πορεία αγώνων , στερήσεων και θυσιών, εξαγνίζοντάς τον για να τοποθετηθεί δίκαια στο βάθρο των ηρώων του Ελληνισμού. Ο συμμαχητής του ήδη 88χρονος Νεοπτόλεμος Γεωργίου υπήρξε ο αντικαταστάτης του Γρηγόρη Αυξεντίου, που συνέχισε τον αγώνα του στην πολύπαθη μεγαλόνησο στην περιοχή του Μαχαιρά. Οι δύο αυτοί αγνοί πατριώτες και μαχητές του Ελληνισμού, που δεν εξαργύρωσαν ποτέ τα ιδανικά και τις αξίες τους, για λίγα ή πολλά αργύρια, ως έπραξαν πρόθυμα τόσοι άκαπνοι κι αστράτευτοι πολιτικοί ή και ιδιώτες καταστροφείς τους Ελλαδικού και Κυπριακού Ελληνισμού, έχοντας ρουφήξει κυριολεκτικά τη ζωή ως το μεδούλι, ήρθαν και προσέφεραν ένα μοναδικό πνεύμα αισιοδοξίας κι ελπίδας, που μόνο οι πολύ βασανισμένοι κι αγωνιστές της ζωής, μπορούν να διατηρούν άσβηστο.  

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κυριάκος Κόκκινος, παρουσίασε μία όσο το δυνατόν πιο συνοπτική, αλλά ολοκληρωμένη πτυχή των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού καθ' όλη την περίοδο της Αγγλοκρατίας, συνδέοντας αριστοτεχνικά τις μεθόδους δράσης της τότε αποικιοκρατικής δύναμης κατοχής, με ανάλογης φύσεως  τακτικές και μεθόδους, που και σήμερα χρησιμοποιούνται από άλλης φύσεως, διαδόχους της αποικιοκρατίας, διεθνείς δυνάμεις καταδυνάστευσης των λαών, που πρώτοι απ' όλους βιώνουν οι Έλληνες της Ελλάδας και Κύπρου. 

Η παρουσίαση αυτή, αποτέλεσε μία συμβολή του Συνδέσμου και των Βατραχανθρώπων, προς τους απανταχού Έλληνες, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι μέσα στους διαρκείς κοσμικούς αγώνες, τίποτε δεν προσφέρεται σε κανέναν, αν δεν το αξίζει, αν δεν το ζητά και δεν το διεκδικεί, με ανάλογες προσπάθειες και θυσίες.

Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους αδελφούς μας, που σε όλες τις ιστορικές περιόδους κι εν προκειμένω κατά την περίοδο 1955-1959, θυσίασαν την "καλοζωία" του βολεμένου κι υπάκουου στον κατακτητή σκλάβου, για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό για έναν Έλληνα, αυτό της ελευθερίας. Ένα αγαθό που αμέσως μετά άλλες δυνάμεις ήρθαν να ακυρώσουν,  ενεργώντας συνειδητά με ιδιοτέλεια , δόλια, παράνομα, αντικοινωνικά και αντεθνικά, πετυχαίνοντας μία χειρότερη και λιγότερο ορατή υποδούλωση τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Αποτελεί ελάχιστη προσφορά τιμής προς όλους τους ήρωες των αγώνων του Ελληνισμού, το παρακάτω κείμενο μνήμης, που ελπίζουμε να διαβάσετε και βιώσετε, προσφέροντάς το ως ένα δώρο προς εσάς, τους συγγενείς, τους φίλους και τα παιδιά σας, ώστε όταν απελπίζονται νομίζοντας ότι έφθασε το "τέλος του κόσμου", επειδή γίναμε "φτωχότεροι", να αντλούν δυνάμεις μέσα απ' την Ιστορία και τις μνήμες του αίματος!

Αν φίλοι μου διατηρήσουμε τις αρχές και τις αξίες μας και μια πατρίδα για να τις κάνουμε καθημερινή πράξη, όλοι μαζί, ως οι φωτεινοί αυτοί ήρωες, τίποτε δεν πρέπει να μας φοβίζει κι απελπίζει. Ο Ελληνισμός ποτέ δεν πεθαίνει ...!!!

Κυριάκος Κόκκινος

Δικηγόρος-Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ