2014-02-06 11:08:54
Φωτογραφία για ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ»
Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το θέμα Καρυπίδη

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την δημαρχία της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε για τη δημοτική κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» αλλά και για το ποιος είναι ο ίδιος. «Αν και δεν είμαι πολύ άνετος να συζητάω τα προσωπικά μου, φαντάζομαι ότι πρέπει» είπε ο κ. Σακελλαρίδης όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για την επαγγελματική του εμπειρία αλλά και τις σπουδές του και στη συνέχεια «έδωσε» ένα μίνι βιογραφικό.

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το θέμα Καρυπίδη

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξετάσει σήμερα, παρόντος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό κόμματος.

Στην Κοζάνη βρίσκονται ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τις τοπικές κομματικές δυνάμεις και θα ενημερώσουν στη συνέχεια την Πολιτική Γραμματεία.


Στον κ. Καρυπίδη καταλογίζονται αντισημιτικές απόψεις και λαϊκισμός, ενώ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος. Τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να στηρίξει τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη (για την περιφέρεια Πελοποννήσου), υπήρξαν έντονες αντιδράσεις ακόμη και από απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τη διαφωνία της για την υποψηφιότητα Καρυπίδη είχε εκφράσει αρχικά η Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά πλέον είναι πολλά τα στελέχη του κόμματος που λένε «όχι» στη συγκεκριμένη επιλογή. Με την ευκαιρία επανεξέτασης της υποψηφιότητας Καρυπίδη, η Αριστερή Πλατφόρμα εμμένει και στην αντίθεσή της με την υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη.

Έντονος προβληματισμός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκλήθηκε και μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή στην οποία εκφράζεται αποτροπιασμός «για τις αντισημιτικές δηλώσεις του υποψηφίου». 

Όλα τα παραπάνω θα συνεκτιμηθούν στη σημερινή σύσκεψη, με στόχο να ομαλοποιηθεί το κλίμα όσον αφορά την εκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πολιτικό σχεδιασμό του. Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέμπτο Ποδηλατικό Καρναβάλι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέμπτο Ποδηλατικό Καρναβάλι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ