2014-02-06 14:32:29
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (VIDEO)
Ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους τις Κεφαλονιάς οι συνεχείς μετασεισμοί που ταρακουνούν το νησί, την ώρα που πολλοί εξ αυτών βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους και αναζητούν τρόπους στέγασης. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, μετασεισμός που σημειώθηκε στις 10:53 το πρωί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος σημειώθη 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ το εστιακό της βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Δύο ακόμη μετασεισμοί έγιναν στις 03:42 τα ξημερώματα και στις 09:55 το πρωί. Ο πρώτος με μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και επίκεντρο επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά του Αργοστολίου, ενώ ο δεύτερος 3 Ρίχτερ και επίκεντρο 7 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου. Το εστιακό βάθος και των δύο ήταν 5 χιλιόμετρα.

Ποια μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Μετά την χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου ανακοινώθηκε μια σειρά μέτρων για τους σεισμοπαθείς:

Επιδότηση ενοικίου για όσους τα σπίτια τους έχουν πληγεί. Η επιδότηση αυτή μπορεί να φτάσει έως τα 500 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.Οικονομική ενίσχυση για την αγορά οικοσκευής μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ.Επιδότηση επισκευών κτιρίων και ανακατασκευών. Η επιδότηση θα φτάνει το 80% του κόστους και το υπόλοιπο 20% θα είναι με άτοκο δάνειο.Οι ίδιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για τις επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξουν μέτρα και για την αντικατάσταση του εξοπλισμού τους που μπορεί να έχει καταστραφεί.Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους έχουν δάνειο για εργατική κατοικία.Η Κεφαλονιά θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση καταβολής φόρου ακινήτων για το 2014.Συνεχίζεται η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος που είναι μέχρι 600 ευρώ. Θα διατεθούν συνολικά 500.000 ευρώ.

Φούχτελ για Κεφαλονιά: Θα στηρίξουμε όπου μπορούμε

«Εντυπωσιασμένος» από την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ως προς την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών στην Κεφαλονιά δήλωσε ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, διαβεβαιώνοντας μάλιστα για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

«Έχουμε εντυπωσιαστεί από το πώς κινήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και οποιαδήποτε υποστήριξη μπορούμε εμείς να παρέχουμε στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων στους δήμους και όσον αφορά τεχνογνωσία αλλά και οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης θα το πράξουμε», δεσμεύθηκε ο Γερμανός υφυπουργός για θέματα Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένος της Άγκελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

«Έχουμε στην αποστολή μας ειδικούς όσον αφορά στην αντιμετώπιση καταστροφών. Είχε σχεδιαστεί πριν από λίγες βδομάδες να γίνει ένα σεμινάριο για αυτό το σημαντικό ζήτημα της πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης καταστροφών και αυτό δείχνει πως και τους δύο υπουργούς μας απασχολεί αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ