2014-02-06 23:05:09
Φωτογραφία για Ενεργοποιήθηκε το Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα
Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η πλήρης ενεργοποίηση του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) καθώς ήδη παρουσιάστηκαν οι πρώτοι ξένοι επιτελείς (από Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία).

Το σύνολο των ξένων επιτελών που θα επανδρώσουν το Στρατηγείο θα ανέλθει σε 57 άτομα. Παράλληλα, εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 100% του προϋπολογισμού που ζήτησε το Στρατηγείο και το οποίο ανέρχεται σε 2,9 εκατ. ευρώ.

Το 50 % του ποσού (1,45 εκατ. ευρώ) εκταμιεύτηκε ήδη από τον λογαριασμό «Αθηνά» και διατέθηκε από τις 5 Φεβρουαρίου στο Στρατηγείο. Το υπόλοιπο 50% θα εκταμιευτεί με την ανάλωση της πρώτης δόσης. Αντίστοιχα εγκρίθηκαν 29 εκατ. ευρώ για την όλη επιχείρηση.

Σε ότι αφορά το θέμα των επικοινωνιών του Στρατηγείου με την περιοχή των επιχειρήσεων, έγινε δεκτή η πρόταση της χώρας μας για την παροχή στην επιχείρηση του Κινητού Επικοινωνιακού Κόμβου (ΚΕΚ, που παρέχει πλήρεις δυνατότητες επικοινωνιών συμπεριλαμβανομένων και δορυφορικών) του Στρατηγείου, με χειριστές Γάλλους ειδικούς επικοινωνιών.


Οι Γάλλοι θα εκπαιδευτούν στην Λάρισα από Έλληνες επιτελείς πριν μεταβούν με το ΚΕΚ στην περιοχή των επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη πρόταση από ελληνικής πλευράς έγινε με σκοπό να μην μεταβεί κανένας Έλληνας στην περιοχή επιχειρήσεων.

Τέλος, ολοκληρώνεται ως τις 11 Φεβρουαρίου η σχεδίαση της δεύτερης φάσης του Επιχειρησιακού Σχεδίου, ενώ το τελικό σχέδιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 18 Φεβρουαρίου.

defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κάντο όπως  ο Μπέκαμ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Κάντο όπως ο Μπέκαμ"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ