2014-02-07 00:40:13
Φωτογραφία για Ασυνείδητος κυνηγός στα Χανιά - Ποιός έδωσε στον νεαρό όπλο
Είναι κάτω από 20 ετών και δυστυχώς κανείς δεν του έμαθε ότι το να σκοτώνεις σπάνια πουλιά ισοδυναμεί με έγκλημα. Μπροστά σε έναν τέτοιο έγκλημα βρέθηκε Χανιώτης, ο οποίος με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει μια πραγματικότητα που δυστυχώς την έχουμε συναντήσει και σε άλλα περιστατικά στη Κρήτη, όπως για παράδειγμα όταν ασυνείδητοι κυνηγούν κρι - κρι στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Διαβάστε τί έγινε, η περιγραφή είναι χαρακτηριστική:

"Σήμερα το πρωί και ώρα οκτώ, ενώ κατηφόριζα για την παραλία του Τερσανά στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου Χανίων άκουσα μια ντουφεκιά.

Καθότι τα άμοιρα αποδημητικά έχουν ενάμισή μήνα που έφυγαν, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί κάποιος θα "ντουφέκαγε" ανάμεσα στα σπίτια του Τερσανά.

Κατηφορίζοντας διακρίνω νεαρό με καραμπίνα παλαιά Browning (ευδιάκριτη από την ορθή σχεδόν γωνία της κάσας πάνω από τον αντίχειρα του δεξιού) ο οποίος μου κάνει νόημα να κάτσω χαμηλά και να κάνω ήσυχα.


Το πλησιάζω και τον ρωτώ: " Tι βλέπεις που δεν βλέπω;"

Ο νεαρός κάτω των 20 ετών μου ψιθυρίζει συνωμοτικά πως υπάρχουν δυο αγριόχηνες που βρίσκονται στο χωράφι μες την ποταμιά.

Γελώντας του εξηγώ πως αυτές είναι ένα ζευγάρι που ξέμεινε πίσω και τις ταΐζουν οι περίοικοι, και πως δεν είναι αξιόλογα θηράματα γιατί και να τις πλησιάσει δεν φοβούνται.

"Έχουν ημερέψει." του λέω.

" Εάν θες έχουν ξεμείνει κάτι νερόκοτες στις καλαμιές... αυτές τουλάχιστον πετούν".

Ο νεαρός μου απαντά πως "κάτι πρέπει να χτυπήσουμε κι εμείς" και του εξηγώ πως αυτό δεν είναι κυνήγι. Απομακρύνομαι και έχω πια ανέβει στην αριστερή παρειά του όρμου του Τερσανά όταν ακούω δεύτερη ντουφεκιά!

Ο νεαρός έχει μπει στο ξένο χωράφι και εκτελεί από απόσταση 10m τις 2 αγριόχηνες οι οποίες αν και τραυματισμένες δεν απομακρύνονται και τον περιμένουν να ξαναγεμίσει!!!!!

Μεσήλικας κύριος Ο οποίος ταΐζε καθημερινά τις αγριόχηνες αντιλαμβάνεται ενώ μάζευε χόρτα και αρχίζει τις φωνές!!!

Ενώ πλησιάζουμε και οι δύο μας βιαστικά, ο νεαρός αμίλητος και χωρίς να απαντά στις φωνές και τις ερωτήσεις μας μπαίνει στο αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΧ (ο αριθμός έχει σβηστεί κατά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας) και απομακρύνεται με τα νεκρά πουλιά!

Ποιός έδωσε σε αυτόν τον νεαρό όπλο:

Ποιός του έμαθε πως το κυνήγι είναι απλά να φονεύεις το θήραμα με τον ευκολότερο τρόπο;

Έχει η οικογένειά του οικονομικό πρόβλημα;

Πάντως το αυτοκίνητό του ήταν τελευταίο μοντέλο και σε άψογη εμφανισιακή κατάσταση, όπως και ο ίδιος. Έχει άδεια οπλοκατοχής για το εν λόγω όπλο; Άδεια κυνηγιού;

Ποιός του την έδωσε; Αυτό είναι η περιπέτεια και η γοητεία του κυνηγιού που έμαθαν σε αυτόν τον νεαρό;

Παρακαλώ εαν τον συναντήσετε προσπαθήστε να του εξηγήσετε!!

Πριν 22 χρόνια εγκατέλειψα την Αθήνα για να γλυτώσω από τους κρετίνους! Νομίζω πρέπει να μετακομίσω πάλι γιατί με βρήκαν και στο χωριό μου!!!

Παρακαλώ διαδώστε το κάποιος πρέπει να εξηγήσει σε αυτόν τον νεαρό και τους όμοιους του ποιο είναι το άθλημα του κυνηγιού!

Κ.Λεβεντάκης

Ερευνητική μονάδα Ελέγχου ποιότητας και Υγιεινής και Ασφάλειας στην

Μεταλλευτική, Τμήμα μηχανικών Ορυκτών Πόρων,

Πολυτεχνείο Κρήτης, Πολυτεχνειούπολη, Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, Χανιά"
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ