2014-02-07 09:27:59
Φωτογραφία για Οι αγαπημένοι υπουργοί - σωματοφύλακες της τρόικας...!!!
Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να σκεφτεί ότι ένας από τους υπουργούς οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των αγαπημένων των τροϊκανών, είναι ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Τεχνοκράτης, χωρίς να υπολογίζει πάντα το πολιτικό κόστος, ο υπουργός Οικονομικών, είναι ένας… από αυτούς. Οι τροϊκανοί, το έχουν αντιληφθεί κατά τη διάρκεια της μακράς τους συνεργασίας και του το… αναγνωρίζουν. Έστω και αν το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν χαλάσει τις καρδιές τους, καθώς άρχισαν να ακούνε «όχι», σε περιπτώσεις όπως του προϋπολογισμού, της παραμονής του ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση, την απελευθέρωση των κατασχέσεων των κόκκινων κατοικιών κλπ.

Ενδεχομένως και να του το συγχωρούν, μιας και αντιλαμβάνονται ότι οι αρνήσεις δεν προέρχονται από τον ίδιο, αλλά από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχει το… ελάττωμα να γνωρίζει οικονομικά. 


Έκπληξη όμως, αποτελεί το γεγονός ότι υψηλή θέση στην καρδιά των δανειστών, έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στις συζητήσεις που κάνουν οι εκπρόσωποι της τρόικας, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την αποτελεσματικότητα του υπουργού Υγείας, αλλά και για την αποτελεσματικότητά του. Όπως αναφέρουν, ο Άδωνις είναι υπουργός που αν πει ότι «αυτό γίνεται, τότε είναι βέβαιο ότι θα γίνει». Αν δεν είναι δυνατόν να γίνει, «σου το λέει από την αρχή». Ταυτοχρόνως του αναγνωρίζουν ότι είναι μαχητικός και υπερασπίζεται- ακόμη και μόνος- τις αποφάσεις του. 

Ένα από τα πουλέν της τρόικας είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Στον Χατζηδάκη αναγνωρίζεται ότι δεν λέει ποτέ όχι- τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό, ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Ταυτοχρόνως, σε αυτόν, έχουν πολλά επενδυθεί για να ξαναγίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία και να δρομολογηθεί η πολυαναμενόμενη ανάπτυξη. Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Χατζηδάκης έχει συγκρουστεί με συναδέλφους του υπουργούς προκειμένου να εφαρμοστούν οδηγίες όπως αυτές για το φρέσκο γάλα και την τοποθέτηση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Η λίστα κλείνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν δει τα αποτελέσματα που περίμεναν από ένα υπουργό ο οποίος δημιουργούσε την εντύπωση ότι έχει υπογράψει τις απολύσεις στο δημόσιο από την… ημέρα που μπήκε στο Γυμνάσιο! Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» και πάνω απ όλα ότι έχει τηβούληση να υλοποιήσει όσα εκλήθη να φέρει σε πέρας. 

Αν αυτοί είναι- με μια ευρεία έννοια, οι τέσσερις σωματοφύλακες της τρόικας, από την ομάδα δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας Πλανσέ, ένας άνθρωπος που θα υπηρετεί- με την καλή έννοια, τους στόχους, αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές. 

Τον ρόλο αυτό έχει κερδίσει ο Χάρης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Εσόδων. Όποτε ακούγεται το όνομά του παρουσία εκπροσώπων των δανειστών, οι τροϊκανοί εμφανίζονται ικανοί να… σκοτώσουν για χάρη του. Οι υπόλοιποι, απλώς τον θεωρούν αναγκαίο κακό. Προσώρας Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/321303/oi-agaphmenoi-ypoyrgoi-swmatofylakes-ths-troikas#ixzz2scQqp8Kr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ