2014-02-07 10:06:26
Φωτογραφία για Στον χορό των Ρίχτερ η Δυτική Ελλάδα - Κουνιούνται Κεφαλονιά, Πάτρα, Αίγιο, Ηλεία κι Αιτωλοακαρνανία
Η γη έχει “ξυπνήσει” αναστατώνοντας τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας. Η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε από την Κεφαλονιά, ωστόσο οι δονήσεις "επισκέπτονται" Αιγιάλεια, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα και οι περισσότερες γίνονται αισθητές και στην Πάτρα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πετάγονται από τα κρεβάτια τους, όπως απόψε στις 3.21 τα ξημερώματα, μετά από σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού, μετά από νεότερη μέτρησή του, προσδιορίζεται στα 12 χλμ βορειοδυτικά της Πάτρας και στα 6 χλμ νοτιοανατολικά του Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας και το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα.

"Κουνιέται" ακόμα η Κεφαλονιά

Υπενθυμίζεται ότι η Κεφαλονιά εξακολουθεί να δονείται από δεκάδες μετασεισμούς.

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:26 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 2 χιλιόμετρα. Η

Χθες στις 21:21, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς ταρακουνήθηκαν από νέα δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πάτρα.

Σεισμόυς δίνει τις τελευταίες ημέρες και η περιοχή της Αιγιάλειας. Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η δόνηση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, με μέγεθος 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ κι επίκεντρο τις Καμάρες Αιγίου.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κυλλήνη

Χθες στις 2.30 το μεσημέρι εκδηλώθηκε άλλος ένας σεισμός.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στο Ιόνιο Πέλαγος, μεταξύ Κυλλήνης και Ζακύνθου, ενώ το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, δίνει μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και επίκεντρο 14 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Ζακύνθου.

Νωρίτερα χθες στις 9.58 το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ- σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο- στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή μεταξύ Αμφίκλειας - Ελάτειας, 115 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Πάτρα

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εκτίμησε αρχικά το μέγεθος στα 4,6 Ρίχτερ και στη συνέχεια αναθεώρησε στα 4,4.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ