2014-02-07 10:30:09
Φωτογραφία για Να σταματήσουν “οι δίκες των κοριών”
Να αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για το θέμα της Δρομολαξιάς και να σταματήσουν οι “δίκες των κοριών” και οι “κατινιές”, δήλωσε ο... Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ερωτηθείς για το θέμα των δημοσιευμάτων της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ για την υπόθεση αγοράς τ/κ γης από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA στη Δρομολαξιά.

Ο κ. Χάσικος ρωτήθηκε στο περιθώριο συνάντησής του με το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, για το βουλευτή Ρίκκο Μαππουρίδη, ο οποίος ζήτησε από αυτόν μια σαφή τοποθέτηση, για το κατά πόσο όντως είχε πει ότι ‘είναι σε όλα ανακατεμένος’ και ότι ‘έφαγε από όλους’.

«Δεν νομίζετε ότι έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχολούμαστε παρά το ποιος έκλεψε και από ποιον ή πού έβαλε κάποιος κοριό και πού δεν έβαλε (κοριό); Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε και δεν πρόκειται να ασχοληθώ εγώ με αυτής της μορφής θέματα όπου η στόχευση είναι φανερή», ανέφερε ο Υπουργός

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν δικαστήρια και κάποιοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.


«Θα συζητώ μέσα από μιαν υποκλοπή τι είπε ο καθένας και για ποιον γίνεται αναφορά ή όχι; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ή υπάρχουν δικαστήρια ή δεν υπάρχουν. Ή πλέον θα γίνονται δίκες μέσα από τα website, τις υποκλοπές και τους κοριούς; Επιτέλους, δηλαδή. Αρνούμαι να μπω σε μια τέτοια συζήτηση», είπε.

Είναι φανερό, είπε ο κ. Χάσικος, σε τι στοχεύουν αυτοί που έδωσαν αυτά τα πράγματα στη δημοσιότητα. Συμπλήρωσε ότι είναι απαράδεκτο να υποκαθίσταται το δικαστήριο με κοριούς.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του Ρίκκου Μαππουρίδη, ο κ. Χάσικος είπε: «Γιατί επιμένετε να με ρίξετε σε ένα ‘τρυπάκι’ στο οποίο εγώ δεν μπαίνω; Αυτά είναι ‘μασκαραλίκια’. Να περιμένουν να δουν το δικαστήριο, το θεσμικό όργανο του Κράτους και να αφήσουν τις δίκες των κοριών, τις ‘κατινιές’ για το τι είδε ο τάδε στον τάδε τόπο, τι είπε ο τάδε στον τάδε τόπο, τι έφερε τον Χάσικο να λέει το τάδε κ.λπ. Αυτά είναι ηλίθια πράγματα».

Πρόσθεσε ότι είναι επίσης “ηλίθιο” να το φέρουν να έχει δεχτεί πιέσεις από συναδέλφους του Υπουργούς, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και τον Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσο Μητσόπουλο, για να μην προχωρήσει.

«Πραγματικά, έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ