2014-02-07 11:57:44
Φωτογραφία για Εξαγριωμένοι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης [Video]
Για δεύτερη μέρα Αρκάδες (κυρίως από τα Βούρβουρα) και Λάκωνες αγρότες βρίσκονται στη διασταύρωση «Βουρβούρων – Καυρών» της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης.

Εξαγριωμένοι λένε ότι δεν τους έφτανε η φορολόγηση του αγροτικού τους εισοδήματος, η υψηλή τιμή του πετρελαίου, των λιμασμάτων, των εφοδίων και των τιμολογίων της ΔΕΗ, έρχεται να προστεθεί και ηυποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων και εξόδων, μέτρο που στην ουσία διώχνει μακριά το νέο κόσμο από τον πρωτογενή τομέα και από τα χωριά του.

Επιπλέον αναφέρθηκαν και στον τρόπο που λειτουργεί ο ΕΛΓΑ και ζήτησαν την αποζημίωση των καλλιεργειών τους, όταν αυτά καταστρέφονται από αγριογούρουνα ή πουλιά, πρόβλημα έντονο στην περιοχή.

Κάλεσαν όλους τους αγρότες της περιοχής και από τους δύο νομούς να έρθουν στο μπλόκο και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, να κατέβουν με τα τρακτέρ τους για να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν εις βάρος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Κάλεσαν επίσης και τους πολιτικούς να μεταβούν στο σημείο και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό που όπως είπαν κατάγεται από τη γύρω περιοχή, για να μιλήσει μαζί τους και να ακούσει τα προβλήματα τους.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην σταματήσουν την κινητοποίηση τους και να συνεχίσουν όσο χρειαστεί, μιας και όπως είπαν δεν τους δίνεται η δυνατότητα να καλλιεργήσουν.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι οι αγρότες βρίσκονταν στο σημείο περίπου ένα μήνα.

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ