2014-02-07 21:30:13
Φωτογραφία για Ε.Ε.: Σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο η αγορά ομολόγων από ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τον Σεπτέμβριο του 2012, για απεριόριστη αγορά ομολόγων λήφθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Κομισιόν και επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας να παραπέμψει την απόφαση για τη νομιμότητα του προγράμματος αγορών ομολόγων (OMT) της ΕΚΤ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εκ μέρους του Βερολίνου, η Κριστιάνε Βιρτς, εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση «καταγράφει με σεβασμό την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου». «Ήταν θέμα ερμηνείας του δικαίου της Ε.Ε.», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο θα περιμένει τώρα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταγγελία κατά του προγράμματος απεριόριστων αγορών ομολόγων που υλοποιεί η ΕΚΤ.

Συνταγματικό Δικαστήριο Γερμανίας: Πετάει το μπαλάκι για την ΕΚΤ

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως βλέπει «σημαντικούς λόγους ώστε να υποθέσει ότι (το πρόγραμμα) υπερβαίνει τις αρμοδιότητες νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και κατά τον τρόπο αυτόν διαρρηγνύει τις εξουσίες των κρατών μελών και παραβιάζει την απαγόρευση νομισματικής χρηματοδότησης του προϋπολογισμού (τους)».

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ