2014-02-08 00:16:08
Φωτογραφία για Αναβαθμισμένα Μ-270 MLRS για το γαλλικό Πυροβολικό
Παρελήφθησαν από το γαλλικό πυροβολικό οι πρώτοι τρεις αναβαθμισμένοι πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών Μ-270 MLRS. Οι αναβαθμισμένοι εκτοξευτές θα δοκιμαστούν στη βάση του 6ου Συντάγματος Πυροβολικού του Γαλλικού Στρατού και κατόπιν, αν οι δοκιμές εξελιχθούν ομαλά, θα παραδοθούν στο 1ο Σύνταγμα Πυροβολικού.

Η αναβάθμιση των γαλλικών MLRS θα τα καταστήσει ικανά να βάλλουν τις νέες, κατευθυνόμενες, ρουκέτες ΗΕ Μ-31 (Guided MLRS) των 227mm. Το νέο βλήμα, αντίθετα με το παλαιό βλήμα υποπυρομαχικών, διαθέτει ενιαία πολεμική κεφαλή βάρους 90 κιλών. Κατευθύνεται προς τον στόχο, με απόκλιση +/- 10 μόλις μέτρων και έχει βεληνεκές 70 χλμ.

Η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία καθώς, μετά την υπογραφή από τη Γαλλία της Συνθήκης του Όσλο, το 2008, για την κατάργηση των πυρομαχικών Cluster, τα υπάρχοντα πυρομαχικά των γαλλικών MLRS τέθηκαν σε αχρηστία. Ο Γαλλικός Στρατός διαθέτει συνολικά 55 συστήματα MLRS, εκ των οποίων μόνο τα 13 θα αναβαθμιστούν, ενώ τα υπόλοιπα θα αποσυρθούν, γεγονός που θα έπρεπε, ίσως να αξιολογηθεί και από ελληνικής πλευράς.

defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ