2014-02-08 20:22:10
Φωτογραφία για ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ
Το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει απολύτως σύμφωνα με τα στοιχεία και με τους κανόνες που υπάρχουν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat, ο οποίος χαρακτήρισε «εικασίες» οποιοδήποτε στοιχείο για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα βγαίνει πριν τη συγκέντρωση όλων των αριθμών στα τέλη Μαρτίου, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει το πλεόνασμα με πολύ αυστηρότερους τρόπους απ’ ό,τι επιβάλλει η τρόικα.

«Θέλω απλώς να σας επισημάνω ότι ο τρόπος που υπολογίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πολύ πιο περιοριστικός από τον τρόπο με τον οποίο το υπολογίζει η Eurostat», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δηλαδή, αν δείτε τους προηγούμενους μήνες, κάθε μήνα που κάναμε ανακοίνωση δίναμε και πως θα ήτανε βάσει της Eurostat και πως θα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πολύ λιγότερο και είμαι βέβαιος ότι όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χαρούν πάρα πολύ, και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς, με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες», πρόσθεσε.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ